Firefox 72.0

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
1578458897944.png

Nieuwe in Firefox 72.0

  • Verbeterde trackingbescherming van Firefox is een belangrijke nieuwe mijlpaal in onze strijd tegen cross-site tracking: we blokkeren nu standaard vingerafdrukscripts voor alle gebruikers en zetten een nieuwe gewaagde stap in de strijd voor de privacy van onze gebruikers.
  • Firefox vervangt vervelende pop-ups voor meldingsverzoeken door een aangenamere ervaring, standaard voor alle gebruikers. De pop-ups onderbreken niet langer uw browsen, maar in plaats daarvan verschijnt er een tekstballon in de adresbalk wanneer u de site gebruikt.
  • Picture-in-picture video is nu ook beschikbaar in Firefox voor Mac en Linux: selecteer het blauwe pictogram aan de rechterkant van een video om een zwevend venster te openen zodat u kunt blijven kijken terwijl u in andere tabbladen of apps werkt. Leer hoe de functie werkt.
  • Verschillende beveiligingsoplossingen
  • Ondersteuning voor het blokkeren van afbeeldingen van individuele domeinen is verwijderd uit Firefox vanwege een laag gebruik en slechte gebruikerservaring.
  • Experimentele ondersteuning voor het gebruik van clientcertificaten uit het OS-certificaatarchief kan worden ingeschakeld door de voorkeur in security.osclientcerts.autoloadte stellen op true (alleen Windows).
Firefox 72.0 kan je hier downloaden
Updaten kan je door bovenaan op Help te klikken en neem je Over firefox.
 
  • Leuk
Waarderingen: Quit

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
Mozilla brengt noodpatch uit voor Firefox wegens lek dat actief wordt misbruikt.
Mozilla stelt gebruikers via een melding in de browser op de hoogte van de noodzaak om de update per direct door te voeren. Het lek zit in de IonMonkey-compiler, meldt het bedrijf. Dat is een Javascript jit-compiler. De bug zit in incorrecte aliasinformatie die kan leiden tot een 'type confusion'. Daardoor kan een aanvaller de browser laten crashen en die crash misbruiken voor een aanval. Verdere details zijn er nog niet.


 

porrelaar

Steunend lid
Vip Lid
Firefox vervangt vervelende pop-ups voor meldingsverzoeken door een aangenamere ervaring, standaard voor alle gebruikers. De pop-ups onderbreken niet langer uw browsen, maar in plaats daarvan verschijnt er een tekstballon in de adresbalk wanneer u de site gebruikt.
Dit is echt een verbetering. Toch nog vrij veel mensen klikten op Toestaan, wanneer ze de vraag kregen of ze notificaties van een website wilden toestaan.
Een dag later kregen ze dan (altijd rechts onderaan op het scherm) meldingen te zien, waarbij zij zich afvroegen waar die nou weer vandaan kwamen...

Met ingang van Firefox 72 verschijnt die vraag niet meer, maar bibbert de tekstballon een paar seconden. Dat is alles. Zie hier (wel in het Engels): https://blog.mozilla.org/firefox/block-notification-requests/
 

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
Hier op pctuts word dit ook aangeboden, en zelf vind ik dit handig. Maar niet van alle website héé.
 

porrelaar

Steunend lid
Vip Lid
Pushnotificaties van computerforums kunnen nuttig zijn.
Van de meeste andere websites zijn die meldingen op zijn minst niet nuttig, vaak vervelend en soms zelfs zeer vervelend. Je krijgt dan bijvoorbeeld de melding dat er virussen zijn aangetroffen en dat je op een link moet klikken om de problemen op te lossen. Die virussen heb je dan helemaal niet op je pc. Het doel is enkel dat je op de genoemde link klikt, waarna je een andere (meestal zeer beroerde!) virusscanner binnenhaalt, waarbij je natuurlijk ook nog moet gaan betalen om de problemen (die je in werkelijkheid helemaal niet hebt) op te lossen.

Dat die push notifications vaak misbruikt worden, wordt in dit (Engelse) artikel uitgelegd: https://blog.malwarebytes.com/secur...ser-push-notifications-feature-asking-abused/. Er staat ook bij hoe je van die meldingen af kunt komen. Dat wordt per browser uitgelegd.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Tuts
Bovenaan Onderaan