floppydisk met usb.aansluiting werkt niet in windows7 en windows10

Hallo beste pc.tutsers. Ik heb graag advies over het volgende probleem. Omdat ik nog een behoorlijk aantal floppy's heb wil ik die nog eens bekijken. Ik heb een losse floppydiskapparaat gekocht, met usb.aansluiting gekoch van het merk König. Helaas krijg ik dat ding niet aan de praat. Onder apparaatbeheer staat die genoemd en krijg de mededeling "dat het apparaat correct werkt". Andere driver geïnstalleerd maar dat levert niets op. Krijg steeds de mededeling dat de floppy geformatteerd moet worden. Kan iemand mij helpen dit probleem op te lossen?
Alvast bedankt voor het meedenken.
 

Skippy

Beheerder
Forumleiding
Admin
Je zou denken dat USB apparaten Plug and Play zijn, maar dat is niet altijd het geval.

Ook ik heb hier ook een Iomega Floppy Diskdrive in gebruik die het niet doet zonder deze eerst te installeren met een setup bestandje in de compabiliteits modus.

Heeft u er een cd rom bijgekregen met een installatiebestand ?
 

lange pier

Steunend lid
Vip Lid
Je krijgt een melding dat de flop geformatteerd moet worden, dan werkt dat ding gewoon en is de flop uitlezen niet mogelijk.......
 

DDragon80

Beheerder
Forumleiding
Admin
Ik volg de mening van lange pier hier. Kans is zeer reëel dat die floppy's gewoon nietmeer te lezen zijn. Waarschijnlijk liggen die al 10 jaar ergens opzij... Die dingen hadden vroeger toen ze actueel waren al dikwijls problemen, laat staan 10 jaar later. Ik zou zeggen, blijf proberen. En eventueel eens eentje formatteren en zien of ze dan wel te lezen en schrijven zijn. Welliswaar niet betrouwbaar meer...
 
Hallo Lange Pier. Bedankt voor je adviezen. Ik heb gekeken op de genoemde sites maar helaas. Niets werkt. Ik wist trouwens niet dat die floppys verouderen en daardoor onbruikbaar worden. Ik wilde alleen nog eens oude foto's zoeken die daarop opgeslagen zijn. En wat Morse betreft heb je gelijk, de moderne communicatiemiddelen hebben morse overbodig gemaakt maar als alles uitvalt is Morse je laatste verbinding.
 
Inderdaad, geprobeerd te formatteren, alleen standaard Fat32, het ding gaat aan de gang en dan komt de medede ling "kan formatteren niet volrtooien". Dus ik stop ermee.
 

lange pier

Steunend lid
Vip Lid
repair floppy - Google zoeken
Zijn wel wat repair tools te verkrijgen, zal uitproberen worden maar geef je weinig kans.
Floppy worden geformatteerd in FAT12, overigens.

Ook kunnen 64 bit os'en geen 16 bit software uitlezen, zoek een machine met een 32 bit Windows en probeer het nogmaals.
 

raymon

Steunend lid
Vip Lid
ik krijg ook dikwijls bij usb stick schijf formatteren (denk dat het bij mij komt dat ik ze ook gebruik voor mijn tablet)

als ik mijn usb stick in een andere aansluiting steek, dan werkt het wel
 

cvdw

Steunend lid
Vip Lid
Ik heb ook zo'n usb floppy drive. Die van mij doet het zonder de installatie van specifieke drivers (is van het merk Compaq).
Momenteel gebruik is het bijna uitsluitend nog om oude floppies te wissen en heel af en toe om iets te recupereren.
Het uitlezen van deze oude floppies lukt maar in zeldzame gevallen, meestal zijn ze onleesbaar geworden en sommigen willen zelfs niet meer geformateerd worden.
 
Bovenaan Onderaan