Varia Google Meet wil Zoom onttronen

PhilipV

Medewerker
Forumleiding
Google_meet.jpg


Google is zich aan het voorbereiden om zich beter te positioneren in de 'video chatting' activiteiten, tijdens de coronavirus pandemie, en zal zijn premium video conferencing service Google Meet ook aan consumenten gratis ter beschikking stellen. Voordien was dit enkel beschikbaar voor organisaties die G Suite gebruikten. Binnenkort zal het echter gratis voor iedereen te gebruiken zijn, waardoor Google zich in directe competitie plaatst met rivaal Zoom en Microsoft Teams.

Terwijl Google Hangouts en Duo voordien slechts bruikbaar waren voor 'casual' video chats, kan je met Meet tot maximum 100 deelnemers in één sessie betrekken en kan je gebruik maken van funkties zoals planning, scherm delen, real-time opname, ...

De enige vereiste zal zijn dat u over een gratis Google account beschikt. Als u er geen hebt is die zo aangemaakt.
Video gesprekken blijven wel beperkt tot 60 minuten na 30 Sept. Elke vergadering die langer dreigt te duren is toch onnodig lang, volgens de nieuwe normen !

Google zal ook een aantal veiligheidsvoorzieningen aanbieden, zoals controle over de deelnemers (mogelijkheid om iemand toe te laten in de call, of te weigeren / microfoons geforceerd afsluiten), uitreiken van veilige, complexe toegangscodes én incryptie op de onderliggende connecties. Dus business grade voorzieningen !
Dit doet Google gunstig afsteken ten opzichte van Zoom, waar men recent een golf van kritiek over zich heen kreeg met indringers (Zoombombers) in meetings, ongewenste plaatjes en meer ...

Google wil de uitrol van de nieuwe Meet starting als gratis dienst vanaf begin mei, maar niet noodzakelijk al meteen in alle landen.
De video chat dienst zal te bereiken zijn op het web op meet.google.com en met mobile apps voor zowel iOS als Android.

Hoe maak ik gebruik van de gratis versie van Google Meet

Je moet eerst intekenen op de service en dat kan via de Google Meet page. Je wordt gevraagd naar enkele minimale gegevens zoals naam, mailadres, land en het voornamelijk gebruik dat je van de dienst wil maken. Je zal verwittigd worden als de dienst voor jou klaar is voor gebruik, want dit is niet onmiddellijk.

Eens effectief beschikbaar werkt het héél eenvoudig :

1. Ga naar website meet.google.com (of open de app op iOS or Android) of start een meeting vanuit je Google Calendar, als je die gebruikt...

2. Klik Start new meeting, of vul je meeting code in als je werd uitgenodigd.

3. Kies de Google account die je wil gebruiken.

4. Klik Join meeting. Eens binnen kan je ook anderen uitnodigen.
 

PhilipV

Medewerker
Forumleiding
Ik kreeg hem zonet binnen !
Toch even proberen hé ...Ook al gebruik ik al heel vaak MS Teams ...

1589308744854.png
 
Bovenaan Onderaan