Google verwijdert optie voor weergeven https en www in Chrome

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
index.jpg

Met de lancering van Chrome 79 heeft Google de optie verwijderd om https en het www-subdomein standaard in de adresbalk van de browser weer te geven. Vorig jaar kwam Google onder vuur te liggen omdat het in Chrome 69 "triviale subdomeinen" zoals www niet meer in de adresbalk weergaf. Niet alleen zorgde de maatregel in bepaalde gevallen voor problemen, tegenstanders noemden het een beveiligingsrisico.


Zo stelden tegenstanders dat het voor een aanvaller veel eenvoudiger zou worden om zich als het hoofddomein voor te doen. Er was echter een optie "chrome://flags/#omnibox-ui-hide-steady-state-url-scheme-and-subdomains" waarmee het www-subdomein weer in de adresbalk werd getoond. Daarnaast besloot Google de maatregel vanwege alle kritiek zelf terug te draaien. Het bleek echter om een tijdelijke maatregel te gaan.

 

kjellvdp

Medewerker
Forumleiding
Misschien is het een optie om Chrome eens opnieuw te installeren dit doe je als volgt ga naar configuratiescherm, mijn programma's en verwijder Chrome open dan een andere browser en open daarin google.com en typ als zoekterm download Chrome en installeer het opnieuw en het probleem zou normaalgezien opgelost moeten zijn indien het niet opgelost is neem dan maar gerust opnieuw contact op
 
Bovenaan Onderaan