Kaspersky klaagt Microsoft aan om machtsmisbruik - maar waarom?

Skippy

Beheerder
Forumleiding
Admin
Microsoft wordt weer beschuldigd van machtsmisbruik. Ditmaal door securitybedrijf Kaspersky dat in de betere beveiliging van Windows 10 een gevaar ziet.

Het volledige artikel

Eigenlijk best wel een interessante materie.
 

DDragon80

Beheerder
Forumleiding
Admin
Kaspersky komt ook wel graag in het nieuws, beetje mediageil zoals we het hier zouden noemen.
Het is eigenlijk nietmeer dan normaal dat een OS zichzelf moet voorzien van de nodige attributen. In dit geval de veiligheid. Een firewall kan je standaard ook op vrijwel elk OS terugvinden. Linux werkt daarbij al jaar en dag met iptables. Virusbescherming daarentegen is een opener beleid. Hoewel Microsoft hier ook wel een beetje een vuil spel zal spelen om zen eigen product(en) naar de voorgrond te schuiven (ik zie hier nu ook elke dag die iritante popup dat men virusscanner zou uitstaan!?!). IT is een wereld waar je je constant moet aanpassen. En natuurlijk zijn er personen en bedrijven die dat niet(meer) willen of kunnen. En dat botst. Ik zie dat in men werkomgeving evenzeer. Hard roepen dat iedereen het hoort dat je het niet eens bent met de komende aanpassingen, en hopen dat alles blijft zoals je zelf wilt. Zo werkt IT helaas niet. En als Kaspersky dat niet wilt inzien, gaan die uiteindelijk een trage dood sterven wegens gebrek aan inovatie.
 

DDragon80

Beheerder
Forumleiding
Admin
Als je dat even objectief bekijkt;
Microsoft lag eerder onder vuur wegens het bundelen van Internet Explorer met Windows. Opera, Mozilla en Google dienden toen een klacht in bij de Europese Commissie
Toch wel een beetje overdreven denk ik persoonlijk. Een modern OS dat standaard geen voorzienig mag treffen om op het internet te surfen ano 2010?! Dat is bijna net hetzelfde dat ze auto's moeten gaan verkopen zonder wielen, omdat fabrikanten van banden en velgen dit oneerlijke concurentie vinden.
 

Skippy

Beheerder
Forumleiding
Admin
Nadat Microsoft jarenlang besturingen gemaakt heeft met een wankele of niet toereikende beveiliging aan boord zijn er software bedrijven ontstaan die hiervoor betere producten ontwikkelden.
Ze zien met de komst van een betere beveiliging gemaakt door Microsoft hun marktaandeel straks mogelijk krimpen.
Dat is natuurlijk nooit leuk voor een bedrijf en op zich dus logisch dat beveilingssoftware bedrijven hier niet op zitten te wachten en elk punt aangrijpen om hier iets tegen te doen. Het is hun boterham.
 
Bovenaan Onderaan