Microsoft brengt Windows-spelletjes Patience en Mijnenveger uit voor WP8

Quit

Steunend lid
Vip Lid
Microsoft heeft drie klassieke Windows-spelletjes uitgebracht voor Windows Phone. Het gaat om Patience, Mahjong en Mijnenveger. De drie spelletjes zaten lang standaard in Windows, maar komen niet standaard op telefoons met Microsofts besturingssysteem.

Gebruikers kunnen de drie klassieke Windows-spelletjes downloaden uit de Store, zegt Microsoft. Patience, Mahjong en Mijnenveger werken met niet-verwijderbare advertenties onder in beeld en hebben bovendien Xbox Live-achievements, die worden gesynchroniseerd met de versies van de spelletjes voor Windows 8.

De spelletjes zitten al lang in Windows: Patience, ook bekend onder de Engelstalige naam Solitaire, zit sinds 1990 in Windows, Mijnenveger sinds Windows 3.1 in 1992. Mahjong heette toen nog Taipei. De spelletjes waren onderdeel van oudere Windows-versies: ze stonden standaard op de computer na de installatie.

Hoewel het voor het eerst is dat Microsoft de klassieke Windows-spelletjes zelf uitbrengt voor Windows Phone, waren er afgelopen jaren al wel onofficiële versies van de spelletjes te vinden. Ook die staan nog altijd in de Store. Sinds Windows 8 staan de games niet meer standaard op computers, maar kunnen ze gedownload worden vanuit de Windows Store.

1388221398.png

Bron: Tweakers
 
Bovenaan Onderaan