Microsoft laat OEMs langer Windows 7 installeren

Lana

Niet meer actief
De uitbreiding geldt wel alleen voor pc's bedoeld voor de zakelijke markt. Voor consumenten-pc's valt het doek op 31 oktober.

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het de periode waarin pc-producenten nieuwe apparatuur mogen afleveren met Windows 7 als voorgeïnstalleerd besturingssysteem verlengt tot een nader te bepalen datum in 2015. Het bedrijf had in december besloten dat de verkoop van Windows 7-pc's eind oktober 2014 moest stoppen.

Er ontstond wel wat verwarring over die datum. Microsoft zei kort na de bekendmaking dat de datum per ongeluk was gepubliceerd en verwijderde het bericht. Nu blijkt het bedrijf dus twee data te hanteren voor zijn OEM-partners, een voor de zakelijke markt en een voor de consumentenmarkt. De einddatum voor de zakelijke markt is zelfs nog niet hard vastgelegd. Wel is duidelijk dat Microsoft minimaal een jaar vóór de einddatum deze bekend maakt.

Microsoft komt zakelijke migratie tegemoet

Op de zakelijke pc's mag na 31 oktober alleen nog de Windows 7 Professional komen te staan. Het is duidelijk dat Microsoft het bedrijven zo makkelijk mogelijk wil maken van XP of Vista naar een nieuwer besturingssysteem te migreren.

Microsoft houdt de standaard ondersteuning van Windows 7 in stand tot 13 januari 2015. Daarna is er nog de optie van extended support met beveiligingsupdates en betaald onderhoud tot 10 januari 2020.

Bron: AutomatiseringsGids
 

DDragon80

Beheerder
Forumleiding
Admin
Wat ik wel grappig vind aan heel dat artikel is de tittel: Microsoft laat OEMs langer Windows 7 installeren
Wel... Er is momenteel geen enkele hardware vendor die staat te springen om zakelijke computers uit te brengen met Windows 8. Dus ik denk niet dat deze keer de bal in het kamp van Microsoft ligt/lag. Volgens de tittel is het precies een gunst dat ze doen, maar in realiteit is dit bittere noodzaak om nog niet meer slagen te krijgen dan ze al gekregen hebben.
 

Lana

Niet meer actief
Microsoft zal goede marketingmensen in dienst hebben om dit soort slogans te bedenken ;)
 
Bovenaan Onderaan