Microsoft paait Mac-ontwikkelaars met gratis Windows 8

Skippy

Beheerder
Forumleiding
Admin
Om te bevorderen dat siteontwikkelaars die van een Mac gebruikmaken hun sites ook beproeven op bruikbaarheid onder het nieuwe Windows 8, heeft Microsoft het besturingssysteem korte tijd gratis weggeven aan een ieder die 25 dollar overmaakte aan de liefdadigheidsorganisatie Swish.

De betreffende ontwikkelaars kregen dan een USB-stick met daarop behalve Windows 8 en de nodige programmeerhulpmiddelen ook het desktopvirtualisatie-programma Parallels, waarmee Mac-gebruikers eenvoudig kunnen wisselen tussen de OS-X- en de Windows-omgeving. De toevoeging van Parallels leidde tot verraste reacties, onder meer vanwege het bestaan van kosteloze alternatieven, zoals VirtualBox (Oracle) en VMware Player of Apple's eigen Boot Camp. Mogelijk viel de keuze op Parallels vanwege performance-factoren.

Blijkbaar tastte de ontwikkelgemeenschap gretig toe, want 6 uur na de aankondiging, werd al weer gemeld dat het aanbod was 'uitverkocht'. Hoeveel USB-stick uiteindelijk in de verzending gaan, is niet bekendgemaakt.

Bron: AutomatiseringsGids
 
Bovenaan Onderaan