Microsoft zet volgende stap in cloudstrategie

Lana

Niet meer actief
Microsoft kondigt vandaag wereldwijde beschikbaarheid aan van OneDrive, de opvolger van SkyDrive.

OneDrive biedt ten opzichte van SkyDrive een aantal extra's:

Real-time samenwerken: Het is nu mogelijk om met anderen op hetzelfde moment in eenzelfde Word-, Excel- of PowerPoint-document te werken. Ieder krijgt de bewerkingen te zien terwijl ze worden uitgevoerd.

Video’s delen: Het realtime delen van video’s wordt eenvoudiger door automatisch aanpassen van de beeldkwaliteit aan beschikbare internetsnelheid (video transcodering).

Camera back-up: Foto's en video’s worden automatisch opgeslagen in OneDrive en desgewenst gesynchroniseerd met andere apparaten (was wel al beschikbaar onder iOS, nu dus ook voor Android-gebruikers).

Cloud-prullenbak en versiegeschiedenis: extra beveiliging tegen onbedoeld wissen of onfortuinlijke veranderingen in documenten.

Opslagruimte te verruimen: klanten krijgen de mogelijkheid extra opslag te huren op maandbasis. Wie klanten wint voor OneDrive krijgt (net als bij concurrent DropBox) 500 MB extra opslagruimte voor elke relatie die een uitnodiging voor OneDrive accepteert tot een maximum van 5GB. Voor gebruik van de back-upfunctie van de camera op de smartphone stelt OneDrive kostenloos 3MB beschikbaar.


Bron: AutomatiseringsGids
 
Bovenaan Onderaan