Nieuwe Firefox laat gebruikers telemetrie gegevens verwijderen

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
1578065799441.png

Volgende week verschijnt er een nieuwe versie van Firefox die gebruikers de mogelijkheid geeft om verzamelde telemetriegegevens te verwijderen. Aanleiding is een nieuwe privacywetgeving die vanaf 1 maart in Californië van kracht wordt en een bredere definitie van "persoonlijke data" hanteert.


Deze uitgebreidere definitie geeft gebruikers het recht om hun specifieke gebruikersgegevens te laten verwijderen. Firefox schaart telemetriegegevens nu ook onder persoonlijke data en biedt zodoende Firefoxgebruikers de optie om deze gegevens te verwijderen. De optie geldt voor alle Firefoxgebruikers, ongeacht of ze in Californië wonen.


Mozilla laat weten dat Firefox al weinig data verzamelt. De gegevens die de browser wel doorstuurt zijn voor het verbeteren van prestaties en security, aldus de browserontwikkelaar. "We noemen dit telemetriegegevens. Deze telemetrie vertelt niet welke website je bezoekt of wat je zoekopdrachten zijn. We weten alleen algemene informatie, zoals het aantal tabs dat een Firefoxgebruiker open had staan of hoe lang zijn sessie was", zegt Mozillas Alan Davidson.
Lees meer op
 
Bovenaan Onderaan