cve

Medewerker
Forumleiding
Refurbisched Smartphones zijn eigenlijk niet interessant.

Winkels waar Refurbisched producten aangeboden worden , zie je vaker voorkomen als pakweg een jaar geleden. Volgens de Consumentenbond van Nederland zijn deze “gecontroleerde” tweedehands producten te duur en nauwelijks interessant.

Steeds meer winkels verkopen zogenaamde Refurbisched smartphones. Dit zijn bv jong gebruikte toestellen die zijn teruggekomen. Die zijn dan nagekeken, indien nodig hersteld, schoongemaakt en kunnen dan opnieuw verkocht worden. Uit onderzoek van de Consumentenbond van Nederland blijkt dat die Refurbisched smartphones gemiddeld maar 12% goedkoper zijn dan de nieuwprijs. De kans op een maandagmorgen product is ook aanzienlijk groter als dan dat je een nieuw toestel zou kopen.

De Consumentenbond van Nederland heeft in hun onderzoek ook Refurbisched smartphones gevonden die duurder waren dan een nieuwe Smartphone van hetzelfde type. Je kan u voordeel vooral maken bij het hoger segment. Daar is het verschil iets groter.

De aanbieders beloven dat de refubisced toestellen nagkeken zijn en waar nodig zelfs zijn hersteld. Maar dat blijkt uit de test dat de Consumentenbond van Nederland gedaan heeft door een aantal iPhones die refurbished zijn aan te kopen , dat lang niet alle toestellen goed functioneren. Sommige iPhones die de Consumentenbond van Nederland getest heeft ondervond problemen met de home knop die niet goed functioneerde en bij sommige was het uithoudingsvermogen van de batterij ook niet van je het dat.

Gezien dat het prijsverschil zo klein is en de kans op problemen zo groot is, heeft de Consumentenbond besloten dat je geen voordeel doet met een refurbished Smartphone en dus beter iets meer betaald en gewoon een nieuw toestel koopt.

Bron: Consumetenbond van Nederland.

http://www.consumentenbond.nl/smartphone/grote-prijsverschillen-bij-refurbished-smartphones
 
Bovenaan Onderaan