cve

Medewerker
Forumleiding
Samsung Galaxy A9 en zijn PRO broertje of zusje de Galaxy A9 PRO.

Inleiding
Samsung had vorig jaar al een soort vlaggenschip in de A serie aangekondigd, maar daar was het de laatste tijd heel stil rond, tot vandaag op de Chinese site Tenaa (keurinstantie) hij dan daad werkelijk werd aangekondigd de Galaxy A9 PRO. Ik ga ze hier beiden voorstellen, maar de A9 is wel al gelanceerd sinds Januari, dus nog maar recentelijk. Wanneer en of deze 2 toestellen naar de Benelux komen is nog niet duidelijk en aan welke prijs helaas ook nog niet.

Scherm
Qua formaat en vormgeving en scherm zijn ze identiek aan elkaar, maar daar stopt het eigenlijk . Dus is dit eigenlijk het enige gezamelijke blokje.
Beide toestellen hebben een Super AMOLED Scherm van maar lliefst 6” en valt daarmee onder de noemer phablet. Hij krijgt daarbij een resolutie van 1920x1080 pixels wat neerkomt op een eigenglijk vrij magere 367PPI, maar dat komt omdat het formaat van het scherm zo groot is. Toch blijft dit een degelijk Full HD scherm, mar de PPI is wat mager door de grootte van het scherm, maar klagen zullen de gebruikers niet doen. Want eigenlijk mag je ervanuit gaan dat alles wat boven de 294PPI zit een goed scherm is. Dus valt het wel mee.
Daarenboven krijgen beide toestellen ook nog eens het Corning Gorilla Glass 4 erbij, wat krassen moet tegen werken en het scherm ook minder makkelijk vuil maakt. Ik zelf heb de derde versie op mijn toestel en dat is al goed, dus zal dit wel dik ok zijn.

Camera’s

Galaxy A9:
Zoals Samsung het beaamt steken ze er liever een camera in met minder pixels, maar met een betere f waarde en dat is deze keer ook niet anders. Achteraan steekt een 13MP camera met een mooie f/1.9 28mm lens met LED flits. Bied onderandere autofocus, geo tagging, gezichts herkenning, panorama en HDR.
Een front camera mag ook niet ontbreken en daar steekt een 8MP f1.9 24mm camera aan boord. Dus ook dik ok om selfies mee te maken en om mee te videobellen.

Galaxy A9 Pro:
In de PRO versie steekt er achteraan een 16MP f/1.9 28mm lens, met LED flits en bied eveneens autofocus, geo tagging, gezichts herkenning, panorama en HDR.
De frontcamera is dan wel weer identiek aan zijn minder krachtig broertje, dus een 8MP camera met dezelfde f/1.9 24mm lens.

Chipset

Galaxy A9:
De Galaxy A9 word aangedreven door een Qualcomm Sanpdragon 652 Quad core die geklokt is op 18 Ghz Cortex A72 & quad core 1.2 GHZ Cortex A53 met een Adreno 510 met 3GB RAM en 32GB intern geheugen dat uitbreidbaar is door middel van een micro SD kaartje tot 128GB.
Uit de doos draait hij op Android 5.1.1, maar er is een update naar Android 6.0 gepland.

Galaxy A9 PRO:
De Galaxy A9 PRO krijgt eveneens een Qualcomm Snapdragon 652 processor aan boord die eveneens geklokt staat op een Quad core aan 1.8 GHz Cortex A72 & Quad core 1.2 GHZ Cortex A53 met een Adreno 510, maar hier krijgt hij er 4GB RAM meer aan boord en eveneens 32GB intern geheugen dat eveneens uitbreidbaar is door middel van een micro SD kaartje tot 128GB.

Batterij

Galaxy A9:
Een niet verwijderbare 4000mAh Li-Ion batterij.

Galaxy A9 PRO:
Eveneens een niet verwijderbare Li-Ion batterij, maar voorlopig staat er nog geen vermogen bij.

Specificaties

Galaxy A9: http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a9_(2016)-7641.php

Galaxy A9 PRO: http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a9_pro_(2016)-7903.php
 

cve

Medewerker
Forumleiding
De A9 Pro komt naar Europa, maar of hij daadwerkelijk de Benelux haalt is nog niet zeker. Prijzen zijn ook niet gekend.
 
Bovenaan Onderaan