Tesla produceerde meer dan een half miljoen wagens in 2020

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
1505983029_teslalogo_story.jpg


Tesla deelde mee 509,737 wagens te hebben geproduceerd dit jaar, en op die manier zijn doelstelling van een half miljoen wagens te hebben gehaald.​

Er werden in totaal 499,550 afleveringen uitgevoerd. Er is zelfs een mogelijkheid dat het er iets meer zijn want Tesla rekent erg conservatief. Een wagen wordt slechts meegeteld als afgeleverd als de klant hem in ontvangst heeft genomen (niet de garage dus) en als alle papierwerk en inschrijving ook afgehandeld is.

De Tesla Shanghai plant is gestart met de productie van de Model Y, en zal zeer binnenkort ook wagens afleveren.
Het merk heeft de 1,000,000ste full electrische wagen op de wegen gezet. Anderzijds werden in 2020 in Californië en Shanghai de fabrieken enkele weken stilgelegd in de strijd tegen de verspreiding van COVID-19.
Dat viel slecht bij Musk, die er zelfs mee dreigde de fabriek in Californië te sluiten of verplaatsen. Uiteindelijk legde hij gedurende een belangrijke periode de lockdown richtlijnen gewoon naast zich neer !

Op basis van deze productie- en verkoopcijfers heeft Tesla Toyota ingehaald als de automaker met de hoogste waarde in 2020.
 
Bovenaan Onderaan