Skippy

Beheerder
Forumleiding
Admin
De bekende internetactivist Aaron Swartz heeft vrijdag zelfmoord gepleegd. De mede-oprichter van Reddit werd vervolgd wegens hacken van een wetenschappelijk archief.
Swartz heeft vrijdag in New York zelfmoord gepleegd, meldt MIT's universiteitskrant The Tech. Zijn oom en een van zijn advocaten bevestigden zijn overlijden. Aaron Swartz was onder meer bekend als een van de mede-oprichters van de populaire website Reddit.com. Hij voerde vorig jaar met zijn initiatief DemandProgress.org onder meer succesvol campagne tegen de omstreden wetsvoorstellen SOPA en PIPA. Ook was hij oprichter van Watchdog.net en OpenLibrary.

Swartz was al op 14-jarige leeftijd mede-auteur van de RSS 1.0-specificatie. De jonge programmeur werkte destijds mee aan de totstandkoming van nieuwe W3C-standaaarden. Swartz was ook betrokken bij de lancering van het alternatieve auteursrechtlicentiesysteem Creative Commons. Hij werd 26 jaar.
[h=2]Hack[/h]Swartz werd in juli 2011 gearresteerd op verdenking van het hacken van JSTOR, een digitaal archief van wetenschappelijke tijdschriften. Hij zou met de hack 4 miljoen artikelen illegaal hebben gedownload. Volgens de aanklagers zou hij van plan zijn geweest de wetenschappelijke artikelen via Bittorrent te verspreiden.
Swartz verscheen op 24 september voor de rechtbank en verklaarde onschuld. Hij riskeerde een celstraf van 35 jaar en een boete van 1 miljoen dollar.

Bron: webwereld
 
Bovenaan Onderaan