Windows 8.1-update verschijnt in de lente

Lana

Niet meer actief
Microsoft gaat in de tweede helft van dit jaar een nieuwe update van Windows 8.1 uitbrengen. De update zal voornamelijk zorgen voor een betere bediening van Windows 8.1 op gewone computers zonder aanraakscherm. Ook worden bestaande bugs uit het systeem verwijderd.


Het ziet er naar uit dat er dan toch eindelijk wat wordt gedaan aan de bediening van Windows 8.1 voor mensen die geen aanraakscherm hebben. Een van de punten waar Microsoft aan gaat werken, is een betere bediening van het besturingssysteem voor gebruikers van toetsenborden en muizen.

Het tegelscherm blijft in de nieuwe versie van Windows 8.1 nog steeds beschikbaar, maar krijgen een aparte titelbalk, waarmee het mogelijk om tegels makkelijker te verplaatsen met de muis. Met de update moet het ook makkelijker worden om te zoeken door de apps, en wordt het ook mogelijk om meer gebruik te maken van de rechter muistoets-functionaliteit.

Met de update verlaagt Microsoft ook de systeemvereisten voor Windows 8.1, waardoor er al systemen gebouwd kunnen worden die 1 GB geheugen bevatten en slechts 16 GB opslagcapaciteit. Hiermee hoopt Microsoft dat fabrikanten goedkopere Windows-computers op de markt gaan brengen. Eerder maakte Microsoft ook al bekend de systeemeisen voor het OS te verlagen: zo zou het voor laptopmakers niet meer verplicht zijn om een aanraakscherm te leveren.

Ook heeft Microsoft de aanschafprijs van Windows 8.1 bij een nieuwe computer aanzienlijk verlaagd.

Bron: PCM
 
Bovenaan Onderaan