afbeelding/achtergrondfoto in Livemail

gibsonmil

Steunend lid
Vip Lid
Gisteren verzond ik in een mail een foto op de plaats waar normaal de tekst komt te staan. Geen bijlage dus maar met de bedoeling dat de ontvanger direct ziet wat hij krijgt. Ter controle zond ik dit eerst naar mijn vrouw en op haar pc kwam alles binnen zoals het hoort. Alleen blijkt die foto niet zichtbaar te krijgen op Android tablets (meervoud omdat ik dit ook naar mijn eigen tablet zond). Het was niet de eerste keer dat ik dergelijke zgz. 'blanco' mails ontving van vrienden en kennissen, maar dacht altijd dat dit met onoplettendheid te maken had. Later zag ik diezelfde mails wel op mijn pc en dacht er verder niet meer over na. Iemand enig idee waar de oorzaak ligt ?
 

DDragon80

Beheerder
Forumleiding
Admin
Mogelijk staat het downloaden van afbeeldingen uit in de mailclient (tablet). Of het weergeven ervan...
 

cve

Medewerker
Forumleiding
Ik heb daar nog nooit problemen mee gehad. Een foto stuur je met een tablet altijd als bijlage. Dus als je een foto wil mee sturen moet je eerst op de paperclip klikken. Daarna het bestand kiezen vanop je tablet en voltooien helemaal bovenaan. doe je dit niet, komt de bijlage dus niet mee.
 

PhilipV

Medewerker
Forumleiding
@cve Snap ik het dus juist dat Android gewoon géén "embedded pictures" in mails herkend, maar enkel als bestandsbijlage ? Is dat wat je zegt hierboven ?
 

DDragon80

Beheerder
Forumleiding
Admin
Je kan een email sturen met een HTML layout, dan kan je afbeeldingen integreren in je email. (niet als bijlage). Android heeft hier helemaal geen probleem mee. Het enige is dat je in de mailclient kan uitzetten om zulke afbeeldingen te downloaden (wegens veiligheidsoverweging)
 
Bovenaan Onderaan