Windows 10 Camera laptop werkt niet meer na vervangen scherm

Goedendag,

Wij hebben het scherm van onze Lenovo laptop moeten vervangen.

Nu hebben we ineens problemen met onze camera. Als we de camera willen gebruiken, bv bij Skype, gaat even het lichtje aan, zie je even beeld maar dan gaat het lichtje uit en is het beeld 'bevroren'.

In apparaatbeheer staat de Easycam gewoon aangegeven, zonder uitroeptekens. Stuurprogramma's zijn up to date, geen updates beschikbaar.

Ik dacht eerst dat het nieuwe scherm misschien niet goed was, maar bij het nakijken zag ik dat de camera helemaal niet in het scherm zit maar in de rand die er omheen zit, dus deze is niet mee vervangen met het nieuwe scherm. Gewoon dezelfde camera gebleven.

Heeft iemand een idee wat er mis zou kunnen zijn met de camera?

Windows 10, versie 19.03
 

Quit

Steunend lid
Vip Lid
Als dit probleem is ontstaan na het vervangen van het scherm dan zou dit een foutje tijdens dit vervangen kunnen zijn.
Wat precies, is moeilijk van afstand en via internet te beoordelen.
Zoals Qtex zegt, of je hebt het scherm zelf vervangen of door een specialist of reparateur?
In het laatste geval zou ik terug gaan i.v.m. een verkeerd uitgevoerde reparatie. Zoiets zou onder garantie moeten vallen.
In het eerste geval zou ik de boel weer openmaken en kijken of alles goed geplaatst of terug gemonteerd is met deze camera.
 
Zelf gedaan, dus kabeltje klem zou misschien best wel eens kunnen. Is dat toevallig het dunne witte kabeltje wat rondom het scherm loopt? Want die zat een beetje raar.....Toch nog maar eens open maken dan en kijken of dat wat doet...
 
Kabeltje was het dus niet, er schijnt een probleem te zijn met veel Lenovo laptops na de Windows update 1903. Ik heb de camera weer aan de praat gekregen door het register aan te passen volgens een tip op de Lenovo site en daarna de camera verwijderd in apparaatbeheer en handmatig de originele driver van Lenovo weer geinstalleerd. Nu werkt het weer. Misschien een tip voor andere gebruikers van Lenovo met camera die raar doet?
 
Ok, daar had ik over gedacht maar ik wist niet dat dat toegestaan is, anders had ik dat meteen gedaan natuurlijk. Bij deze dan alsnog: de link naar de lenovo help-pagina Lenovo integrated camera not working en hier is de oplossing door kp1966 te vinden. Moet ik ook hier even copy-paste de oplossing 'pikken' van deze kp1966?

mogelijke oplossing aangebracht door kp 1966

druk de Windows key + R, en typt regedit, gevolgt door Enter.
navigeer vervolgens naar HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Microsoft\\Windows Media Foundation\\Platform.
rechtsklik nu in het rechterveld en kies hier nu voor een nieuwe > DWORD.
geef deze de naam EnableFrameServerMode.
bewerk deze vervolgens en geef deze de waarde 0

doe vervolgens hetzelfde met de HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\WOW6432Node\\Microsoft\\Windows Media Foundation\\Platform key.
 
  • Leuk
Waarderingen: Qtex
Bovenaan Onderaan