Chrome gaat downloaden van bestanden via http blokkeren.

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
1581316262087.png
Het is straks niet meer mogelijk om in Google Chrome bestanden via http te downloaden. De browser zal dergelijke downloads blokkeren om de security en privacy van gebruikers te beschermen, zo heeft Google aangekondigd. Het is namelijk een beveiligingsrisico om bestanden via http te downloaden.
Google is van plan om het blokkeren van http-downloads stapsgewijs door te voeren. Vanaf Chrome 82 krijgen gebruikers een waarschuwing te zien als ze op https-sites een download link aanklikken die naar een via http aangeboden bestand wijst. Vanaf Chrome 83 zal de browser het downloaden van executable bestanden, zoals exe en apk, via http op https-sites blokkeren. In Chrome 84 gaat dit ook voor archiefbestanden zoals iso en zip gelden. Andere soorten bestanden, zoals pdf en docx, zijn vanaf Chrome 85 niet meer via http-links op https-sites te downloaden. Als laatste geldt vanaf Chrome 86 de blokkade voor foto's, video's en andere mediabestanden.

 

PhilipV

Medewerker
Forumleiding
Er zijn ontzettend veel sites waar bestanden worden aangeboden (openen is ook een download !) via http en niet van de minste. Het is onwaarschijnlijk dat die allemaal de investeringen gaan doen om hun sites om te bouwen volgens het dictaat van Google.

Dus binnen de kortste keren zullen we het advies zijn verschijnen links en rechts om een andere browser te gaan gebruiken dan Chrome.

Verhelderend zou in dat opzicht zijn te weten wat Microsoft met de nieuwe Edge van plan is ? Komt die policy daar ook ? Als ze slim zijn en marktaandeel willen winnen laten ze het voor wat het is. De ganse https opzet is overigens toch meer perceptie dan werkelijkheid...
 
  • Leuk
Waarderingen: Tuts
Bovenaan Onderaan