Dit is de nieuwe WhatsApp-update

Status
Niet open voor verdere reacties.
V

Verwijderd lid 23728

Gast
WhatsApp vingerafdruk beveiliging instellenVolgens WABetaInfo kunnen we binnenkort een functie verwachten, waarmee je gemakkelijker nummers kunt uitwisselen. Door middel van een QR-code kun je dan in een handomdraai nieuwe contacten toevoegen of je eigen contactgegevens delen met anderen. Een dergelijke functie is overigens ook al in veel andere apps te vinden, waaronder Facebook Messenger, Snapchat en recent ook Spotify. In de streamingapp kun je sinds kort een persoonlijke code scannen, om een groepssessie te starten.

Versleutelde back-ups
Door de nieuwe update van Whatsapp, moet het verder mogelijk worden om versleutelde back-ups te maken van je gegevens. Het gaat hier om chatgegevens, maar ook om media die je hebt verstuurd of hebt ontvangen via de berichtenapp. Op dit moment zijn je chats weliswaar beschermd via end-to-end-versleuteling, maar worden ze niet als zodanig opgeslagen zodra je een back-up maakt. Erg veilig kun je je berichten dus momenteel niet opslaan.
Met de zogenoemde Password Protect Backups-functie moet daar een einde aan komen en kun je in een handomdraai versleutelde back-ups maken en deze veilig bewaren in iCloud. Vervolgens kun je een wachtwoord aanmaken, waarmee voortaan al je toekomstige back-ups veilig zijn. Dat wachtwoord heb je dan ook weer nodig als je een back-up terugzet. Of het om een volledige end-to-end-versleuteling gaat is op dit moment nog onduidelijk.
WhatsApp lijkt met de nieuwe update vooral bedrijven aan te willen spreken. Er is in de App Store en Google Play-store nu al een bètaversie van WhatsApp Business te downloaden, waarin (enkele) nieuwe functies al te zien zijn. Voordat je de app downloadt, is het overigens verstandig om eerst een back-up te maken, omdat de bètaversie van de app uiteraard niet zo stabiel zal zijn als de uiteindelijke versie.
Hier vind je de QR-code
Gebruik je de bètaversie van de app, dan kun je naar de instellingen van WhatsApp gaan. Daar zie je naast je profielfoto en naam dan de QR-code staan. Klik je erop dan krijg je twee tabbladen: op de eerste zie je je eigen QR-code en op de tweede is het mogelijk om de QR-code van iemand anders te scannen.
De bètaversie van de laatste versie van WhatsApp is dus nu al te downloaden. Het is vooralsnog onbekend wanneer we de officiële update kunnen verwachten.

BRON: COMPUTERTOTAAL
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan