hallo, een vraag, ik heb een groot aantal zelfgemaakte video-reisreportages die ik ergens online zou willen plaatsen, zodat familie/vrienden deze bij hen thuis zouden kunnen bekijken. Youtube is geen alternatief, telkenmale worden mijn filmpjes verwijderd wegens inbreuk op audio auteursrechten.
Heb gedacht om dit eventueel via een eigen server te doen. Bestaan er dergelijke toestellen aan redelijk betaalbare prijs of zijn er alternatieven?
De video's moeten wel rechtstreeks kunnen worden bekeken, STACK is dus ook geen oplossing, GOOGLE+ biedt te weinig ruimte en is niet overzichtelijk,
graag uw mening/voorstel, mvg, Alain
 
hallo, nee, deze zijn te beperkt in grootte, ik wil al mijn films toch in 'deftige' kwaliteit op deze server plaatsen, moet ook direct bekijkbaar zijn, dus niet eerst een film downloaden om deze dan te kunnen bekijken, toch bedankt hé
 

cvdw

Steunend lid
Vip Lid
In dit geval zou een "webhosting" bedrijf u allicht kunnen helpen (dit is over het algemeen betalend). Er zijn tal van bedrijven die dit aanbieden.
Zelf een computer rechtstreeks aansluiten op het net zal vermoedelijk nog veel meer kosten - tenzij u voorziet in bv reklameinkomsten.
't Is uiteraard maar een tip/idee
 

cvdw

Steunend lid
Vip Lid
Dat NAS toestel is zeker qua grootte en mogelijkheden te gebruiken voor de opslag van jou video's. Om die bereikbaar te krijgen via externe access zal je ergens een soort adrestranslatie moeten doen in jou modem/router maar hierin ben ik geen specialist. Hou er wel rekening mee dat uw upload snelheid naar het net toe redelijk laag is, zeker in vergelijking met de downloadsnelheid die uw provider biedt. Om op die manier "streaming" video aan te bieden aan uw familie/kennissen zou je best wat testen doen om te kijken of de transmissiesnelheid voldoende is.
 

cvdw

Steunend lid
Vip Lid
In het geval dat je de date bij jou thuis installeert (dus op die NAS), moet die data op het net komen en dat kan alleen via het "upload" kanaal van jou internetverbinding. Maak je gebruik van YouTube of iets dergelijks, dan maken de "kijkers" gebruik van de downloadsnelheid van hun internetverbinding en van de snelheid die YouTube aanbiedt.
Je kan de uploadsnelheid van jou internetverbinding makkelijk verifiëren via de website Speedtest.net by Ookla - The Global Broadband Speed Test
 
14-8-2017 11-10-53.jpg

ok, is nu duidelijk voor mij, heb de test gedaan, zie bijlage
 

J.W.

Steunend lid
Vip Lid
Als ik die test bekijk hebt u "Basic Internet" bij Telenet.

U hebt dan een max. volume van 150 GB per maand.

Hoe lang denkt u met dit volume toe te komen als u films gaat uploaden?
 

J.W.

Steunend lid
Vip Lid
Als die films op uw "Nas" staan is dat wel 5 GB per bekeken film per persoon. Als er dagelijks slechts 1 film bekeken wordt is uw volume op het einde van de maand op.
 
Bovenaan Onderaan