Voor een doorsnee eindegebruiker maakt het eigenlijk nietveel uit welke optie je kiest.
Bij "Quarantaine" gaat hij het betreffende geinfecteerde bestand in een beschermde folder plaatsen, zodat dit bestand geen invloed meer kan hebben op de rest van het systeem. Maw, het bestand bestaat nog en je kan het alsnog terughalen wanneer nodig. Maar normaal wil je dit niet, tenzij is bepaalde situaties. En de gevolgen kent van je acties.
Verwijderen, spreekt voor zich. Het betreffende bestand wordt verwijderd van het systeem.