Nieuw snelheidsrecord voor internet over koperkabels

Status
Niet open voor verdere reacties.

lotus

Niet meer actief
De onderzoekstak van netwerkgigant Alcatel-Lucent heeft het record voor breedbandverzending van data over een koperen kabel weten te verbreken.
Lees verder>>>>>>>>

bron:.zdnet.be
 
Dat verhelpt weer even een probleem met GB verkeer! Maar betekent ook weer een nieuwe modem.
 
Volgens mij is er met Glasvezel uiteindelijk een veel hogere snelheid te bereiken.
 
Zeer zeker. Maar het probleem is niet het medium (de glasvezelkabel), maar de interfaces die instaan voor de verwerking ervan.
 
Ze spreken over het woord verzending en niet over verwerking en uiteraard zijn er met de verwerking wel wat bottlenecks te overbruggen.
 
De nieuwe CEO van Belgacom heeft verklaard dat BGCM een patent heeft gekocht om via koperleidingen snelheden te bereiken die dat van glasvezel overtreffen. Dit zou volop in implementatie zijn. Onmogelijk is dat zeker niet, met technologische verbeteringen is alles mogelijk. Men heeft ook nooit gedacht dat het mogelijk zou zijn TV, tel en internet via de koperleidingen tot bij ons thuis te krijgen.
 
[h=1]Denemarken zet snelheidsrecord data-overdracht[/h]Deense onderzoekers zijn er in geslaagd om 43 terabit per seconde te versturen over een speciaal ontwikkelde internetkabel. Dat is een nieuw wereldrecord.
Lees verder>>>>>>
bron:computeridee.nl
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan