Nieuwe HDD-platters van SDK moeten 80TB-schijven mogelijk maken

Status
Niet open voor verdere reacties.

Quit

Steunend lid
Vip Lid
080241_20200206_2.jpg
080242_20200206_3.jpg


Het Japanse bedrijf Showa Denko K.K. (SDK), een onafhankelijke producent van de platters waarop hdd's data opslaan, heeft aangekondigd een nieuwe generatie opslagmedia te hebben ontwikkeld. De nieuwe platters maken gebruik van heat-assisted magnetic recording (hamr) en schroeven de dichtheid flink op, waardoor het mogelijk moet worden om 3,5-inch hdd's met capaciteiten van 70 tot 80 TB te produceren.
Bron: https://nl.hardware.info/nieuws/709...s-van-sdk-moeten-80tb-schijven-mogelijk-maken

Een nieuwe, dunne magnetische laag bestaande uit een legering van ijzer en platina maakt dit mogelijk. Deze bevat zeer kleine kristaldeeltjes waarop data geschreven kan worden, waardoor er meer bits op één platter kunnen. Tegelijkertijd zijn ze goed bestendig tegen de hoge temperaturen die data schrijven middels hamr met zich meebrengt.
Concrete uitspraken over de dichtheid van de nieuwe platters doet SDK niet, maar het geeft wel aan te geloven dat hamr-schijven 5 tot 6 Tb per vierkante inch moeten gaan bereiken. Ter vergelijking geeft het aan dat de conventionele platters die we nu kennen zo rond de 1,14 Tb per vierkante inch zitten. Hamr moet dus een verbeterslag van circa 5x gaan brengen, op den duur.

Ook wanneer SDK met massaproductie van deze platters wil gaan beginnen is nog niet duidelijk. Die 80 TB-schijf voor écht al je games zal waarschijnlijk dus nog even moeten wachten. Tot die tijd kan men uitkijken naar 18 TB en 20 TB-modellen, zoals bijvoorbeeld Seagate voor dit jaar op de planning heeft staan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan