Telefoneren met je Android telefoon vanaf je Windows 10 PC

PhilipV

Medewerker
Forumleiding
Jouw telefoon.jpg


En daar heb je enkel een telefoon met Android en een desktop of laptop met Windows voor nodig.
Iedereen wenst waarschijnlijk al lang een probleemloze samenwerking tussen telefoon en computer. Zo vermijdt je het nodeloze ter hand nemen van die telefoon met zijn kleiner scherm.

Microsoft komt nu ter hulp door het mogelijk te maken binnenkomende oproepen, berichten en webpagina’s van je telefoon naar je PC door te sturen. Je kan zelfs telefoongesprekken opstarten, direct vanaf je PC.
De nieuwe feature maakt deel uit van de ‘Your Phone’ / ‘Jouw Telefoon’ app in Windows 10. Als die niet in je Windows installatie zit kan je de app downloaden uit de Windows Store, maar check zeker je menu-items.

Je PC moet verbonden zijn met hetzelfde netwerk als je telefoon om dit op te zetten. Microsoft zegt dat het door middel van Bluetooth moet zijn, maar bij mijn testen hier werkte het even zo goed met een Wifi-verbinding. Verder zal je telefoon wel over versie 7 of recenter van Android moeten beschikken, om de ganse funktionaliteit te verzekeren. Enkel telefoons met enige jaartjes op de teller kunnen dus uit de boot vallen.

Stap 1 : Je PC opzetten met de app en je telefoon verbinden.

1.
Start je app, klik Android rechts en daarna Continue.

2. Geef je mobiel nummer in, Send en Microsoft zend je vervolgens een berichtje met een link die je moet toelaten je Android toestel te configureren.

3. Open het tekstbericht en klik op de link, die je naar de app pagina van Google Play doorstuurt.

4. Kies voor Install en na afloop Open. Of zoek deYour Phone Companion’-app op je telefoon en open hem.

5. Vul je Microsoft account informatie in, en klik Sign in.

6. In het daaropvolgende scherm ga je door en kiest voor Allow tenminste als je app toegang wil verlenen tot je contacten, je telefoongesprekken, bestanden en berichten op de telefoon. Uiteraard doe je dat want dat is nu net het ganse opzet.

7. Nogmaals Continue en Allow als je de app in de achtergrond wil laten draaien, zodat de verbinding ten allen tijde beschikbaar is.

8. Tenslotte sta je je telefoon toe te verbinden met je PC, en ga je door tot het einde.

9. In je Windows 10 PC dien je in de ‘Phone calls’ instellingen uiteraard de ‘You Phone’ app toestemming te geven om te bellen.

Stap 2 : Door je Android bestanden, foto’s en berichten bladeren vanaf je PC

1. In Windows 10, open de ‘Your Phone’ app.

2. In linker menu, kies voor ‘Photos’, ‘Berichten’ of ‘Meldingen’ om die items op te halen vanaf je telefoon. Vaak is een Refresh nodig om ze te zien te krijgen.

Stap 3 : Bellen op je Android toestel via Windows

Als je zover bent gekomen kan je ook op die manier bellen.

1. Opnieuw in het linker menu, kies voor Calls.

2. Je kan een gesprek starten door in de contacten op zoek te gaan en te kiezen of door de numerieke pad rechts te gebruiken.

3. Bij binnenkomende gesprekken zal een dialoog box je toelaten om het gesprek aan te nemen of te weigeren – of nog een te reageren met een bericht in plaats van het gesprek meteen te voeren.

⚒ Bekijk zeker de instellingen van de ‘Your Phone’ app eens grondig om ervoor te zorgen dat de app precies doet wat je wil en niet doet wat je wil vermijden …
 
  • Leuk
Waarderingen: Tuts

lange pier

Steunend lid
Vip Lid
Vraag mij af waarom je dat zou willen als je je mobiel in je hand hebt, ben niet in het bezit van een mobiel maar vind het weird.
Wat zijn de voordelen?
 

PhilipV

Medewerker
Forumleiding
Vraag mij af waarom je dat zou willen als je je mobiel in je hand hebt, ben niet in het bezit van een mobiel maar vind het weird.
Wat zijn de voordelen?
Antwoord is vrij eenvoudig : als je je mobiel niet in de hand hebt. Ik ben niet van de generatie die constant met dat ding loop rond te zeulen, klaar in de aanslag. Ik ben meestal met desktop (probleem : géén mic) of met laptop (wel mic !) aan de slag en mobieltje kan gelijk waar liggen : in jaszak, op salontafel etc...

Het voordeel is nogal duidelijk als je kan bellen, gebeld worden, berichten sturen en krijgen etc... zonder die mobiel te moeten gaan zoeken of ter hand nemen. In een werksituatie vb. is dat absoluut iets wat ondernemingen overigens nastreven... Denk maar aan VOIP in zijn geheel ! Deze nieuwe funktie is eigenlijk een VOIP voor de gewone man (alhoewel, niet in de fakturatie want je belt nog altijd over je telefoon-abonnement).

Voor wat het doorgeven van Sites betreft - dat is vooral bij het opvangen van gebreken van sites die niet specifiek ontworpen zijn voor mobiel gebruik toch makkelijk. Dat is dan net in de omgekeerde omstandigheid dat je op je mobiel aan het tokkelen bent maar liever verder wil gaan op je PC ...

Ik vind het een enorme stap voorwaarts in gemak hoor ! Maar hangt af van de omstandigheden waarin je met PC en mobiel omgaat persoonlijk uiteraard.
 
Bovenaan Onderaan