XSNews - Unlimited 14days of free Usenet to try at maximum speed

Wat is Google Authenticator

Status
Niet open voor verdere reacties.

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
Beveilig je google account

Voor beter beveiliging van je google account ben je best dat je Authenticatie in twee stappen inschakelt dit doe je hier.
U moet waar mogelijk twee-factor-authenticatie (2FA) hebben ingeschakeld, maar er is een veiligere manier om dit te doen dan tekstberichten naar uw telefoon te laten sturen.

Het alternatief is een authenticatie-app, en een van de meest populaire daarvan komt van Google. Het heet, niet verrassend, Google Authenticator.
De app, die beschikbaar is voor zowel iOS- als Android- smartphones, scant streepjescodes op deelnemende websites om 2FA-codes te maken die als een tweede niveau van bescherming dienen wanneer u zich aanmeldt.

Elke site is anders, maar een site die werkt met Google Authenticator (of vergelijkbare apps zoals Authy) heeft een optie om de streepjescode te scannen bij het instellen van 2FA. Vervolgens opent u Google Authenticator, drukt u op de knop + en scant u om het account toe te voegen.

In de app heb je een constant bijgewerkte 2FA-code die je kunt gebruiken zonder hem te sms'en. Wanneer u zich aanmeldt bij het account, voert u die code in en voila, u bent ingelogd. Op de meeste sites moet u verifiëren dat de code in Authenticator werkt voordat u deze gebruikt om u aan te melden.

De voordelen van een app als Google Authenticator zijn, naast het niet hebben van een gekraakte sms-bericht, dat alle codes op een centrale locatie staan ​​en dat ze altijd beschikbaar zijn, zelfs wanneer uw telefoon offline is.
 

Bijlagen

cve

Medewerker
Forumleiding
Dit is allemaal mooi in theorie, heb je dit ook al eens in het echt gebruikt? Ik wel. Het is heel vervelend. Je moet maar codes blijven ingeven. Van vlot werken is plots geen sprake meer. OK het is een pak veiliger, maar ik wil ook wel dat het een beetje vooruit gaat. En daarmee is dit bijna onmogelijk.
 

cve

Medewerker
Forumleiding
Hier per site code her ingeven. Was om slecht van te komen. Is misschien nu wel al geüpdatet dat het nu wel beter werkt als toen.
 

cve

Medewerker
Forumleiding
Zou het nog eens kunnen proberen. Maar heb daar nu geen zin in. Heb andere problemen momenteel
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan