Windows 10 Format Factory

Status
Niet open voor verdere reacties.

georguy1

Steunend lid
Vip Lid
dag
ik gebruik nu Format Factory 4.4.0 en re is blijkbaar een nieuwe versie 4.8.0 maar wat zou de veiligste download link zijn volgens jullie ?
alsik vraag om te controleren op nieuwe versie in help van FF die ik heb reageert hij niet
 
Wanneer je met Google zoekt naar Format Factory, dan kom je al snel terecht op dubieuze websites, zoals Softonic of downloadastro. Die websites moet je vermijden, want die zullen je altijd extra software in je maag proberen te splitsen.
Haal software bij de maker vandaan. Dus voor Format Factory ga je naar deze website: http://www.pcfreetime.com/formatfactory/index.php?language=en
Ik koos daar Download Site 1.
Het gedownloade bestand FFSetup4.8.0.0.exe is 87,1 MB groot.
Ik liet het daarna controleren door Panda Free en door Malwarebytes. Ze vonden beide geen bedreigingen.
Toch liet ik het bestand daarna ook nog controleren door VirusTotal. Klik op de volgende link voor de uitslag van VirusTotal: https://www.virustotal.com/gui/file...ebd29bc032051be1626f11a1d6f8beead49/detection
Er waren dus toch nog 4 virusscanners (ESET-NOD32, Rising, Microsoft en Sophos ML), die dit bestand geen zuivere koffie vonden.
De website GratisSoftware geeft dan ook de waarschuwing dat je tijdens het installeren niet snel op Volgende > Volgende moet klikken, maar goed moet kijken of er extra software wordt aangeboden. En als dat het geval is, dan moet je de vinkjes voor die extra software weghalen.
@georguy Lees daarom goed de waarschuwingen op deze website: https://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/formatfactory-dvd-ripper-cd-ripper-audio-video-conversie
 
Ik heb het even voor georguy getest.
Ik heb Format Factory 4.8.0. geïnstalleerd. Het installatiebestand had ik opgehaald bij pcfreetime, de maker van dat programma. De link staat in mijn vorige bericht.
Tijdens de installatie moet je 3 vinkjes weghalen, voordat je op Volgende klikt:
5d7828da3526a-3vinkjes_weghalen.png

Die extra software wil je echt niet hebben:
1. Segurazo is geen goede antivirus. Ten tweede krijg je hem enkel op proef en moet je er later voor gaan betalen. Ten derde heb je al een antivirus en je moet er nooit meer dan 1 tegelijk gebruiken
2. De Chromium browser (die is niet hetzelfde als Google Chrome) wil je ook niet hebben
3. En je wilt hoogstwaarschijnlijk ook niet Yahoo als je standaard zoekmachine hebben. Bovendien zou Yahoo dan je homepagina worden op al je browsers!

Wanneer je installatie bijna voltooid is, zal er al een vinkje staan voor "Format Factory openen''. In dat laatste venster klik je dan op Afsluiten om de installatie te voltooien.
Je zou verwachten dat Format Factory daarna direct opstart, maar ho!, wacht even! Dan moet je nóg een keer goed opletten en weer een vinkje weghalen:

_2019.09.11_00h45m16s_002_Format_Factory_Installer.png

Haal daar eerst het vinkje weg voor "Install Picosmos Tools" en klik daarna pas op OK.
Daarna krijg je het venster van Format Factory en kun je aan de gang met bestanden converteren.
 
  • Leuk
Waarderingen: Qtex
hoe het ook zei .. ik sta er nietmeer volledig achter en heb tegelijkertijd spijt dat ik eerder naar versie 4.8.0 gelinkt heb in mijn 1ste bericht aan de TS.
 
dag iedereen die reageerde en commentaar gaf met goed en kwaad
ga dus niet updaten , moet alleen zeggen dat ik nog geen last of meldingen kreeg al de tijd dat ik die 4.4.0 gebruik , en dat al een paar jaar
of denken jullie dat ik het beter toch niet meer gebruik ?
ps : die picosmos vinkte ik wel weg en staat niet op de pc
 
Ik denk dat je versie 4.4.0 gewoon kunt blijven gebruiken.
Als je al die tijd dat je die oudere versie gebruikte geen last of meldingen hebt gekregen, dan heb je blijkbaar destijds goed opgepast tijdens de installatie van versie 4.4.0.
Het is namelijk tijdens de installatie van Format Factory dat je heel goed moet opletten. Als je tijdens de installatie alle vinkjes voor ongewenste meelifters hebt weggehaald, dan heb je aan Format Factory een goed programma.
 
Bij mij komt er geen software op de PC waarbij ik moet opletten met vinkjes uitzetten.
Als dit de manier is om software te slijten aan gebruikers vind ik dit geen goede ontwikkeling.

Maar ieder z'n ding natuurlijk met dit soort gratis progjes.

Ik geef wel een hint over een programma dat ik zelf erg vaak gebruikt en dan maak ik geen reclame.
Kost wel iets van 50 euro maar dan heb je ook wat.
Ook hiermee kun je video's , audio en afbeeldingen converteren.
Ook een eenvoudige videobewerking is mogelijk, je kunt er diavoorstellingen mee maken en je kunt er zelfs mee branden. Ook even snel een scherm opname maken is een fluitje van een cent.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan