Hoe WhatsApp-oplichting en spamberichten te herkennen

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
1599036069418.png


WhatsApp-zwendel is iets, en het wordt elke dag een groot probleem. Dit verbaast ons niet, want het platform is de meest populaire messenger-service met meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikers, daarom zullen oplichters willen profiteren van dat grote aantal.

Zoek WhatsApp-oplichting en spam

In de toekomst zullen mensen moeten leren hoe ze oplichting kunnen herkennen, zodat ze veilig kunnen zijn bij het gebruik van de WhatsApp-service . Als u dit niet doet, kan dit leiden tot verlies van contant geld of het stelen van identiteiten door slechte mensen om schandelijke redenen. Hier zijn een paar suggesties:
  1. Telefoonnummers die u niet kent
  2. Regelmatig doorgestuurde berichten
  3. Vreemd uitziende links
  4. Controleer uw aanmeldingsgegevens
  5. Let op de precieze bewoordingen

Laten we het hebben over dit probleem met zwendel en spam.

1 Telefoonnummers die u niet kent

Als u het type persoon bent dat uw telefoonnummer op openbare forums op internet plaatst, heeft u een grotere kans om spam-oproepen, sms-berichten of WhatsApp-berichten te ontvangen. Mocht er een vreemd bericht in uw inbox terechtkomen vanaf een onbekend nummer, dan raden we u aan dit onmiddellijk en zonder aarzeling te blokkeren.

De oplichter kan het opnieuw proberen, dus wees voorbereid om elk nummer dat verschijnt te blokkeren. Als uw nummer nu van internet is gehaald, is het voor oplichters mogelijk om wat meer op zoek te gaan naar informatie over u.

Ze kunnen deze gegevens gebruiken om het te laten lijken alsof ze een bekend persoon in uw leven zijn, dus wees heel voorzichtig.

2 Regelmatig doorgestuurde berichten

Berichten die regelmatig via WhatsApp worden doorgestuurd, zijn in de meeste gevallen slechts spammers die proberen op te lichten en niets anders, om eerlijk te zijn. Maar hoe kunnen we weten of dit bericht de ronde op het platform heeft gemaakt? Welnu, het team achter de service heeft in 2019 een nieuwe functie gelanceerd die veel helpt.

Wanneer een bericht wordt doorgestuurd, wordt een enkele pijl weergegeven. Als het bericht echter meer dan vijf keer is doorgestuurd, wordt er een dubbele pijl weergegeven.

Dit is erg belangrijk omdat het kennen van de verschillen kan helpen bij het bepalen welk bericht moet worden verwijderd en wie moet worden geblokkeerd.

3 Vreemd uitziende links

Let bij het bekijken van uw WhatsApp-berichten op verdacht uitziende links, want in de meeste gevallen is het hoogstwaarschijnlijk spam. Hieronder staan twee van de meest bekende spamberichten in de geschiedenis van WhatsApp:

  • WhatsApp verloopt binnenkort : in de dagen voordat Facebook WhatsApp kocht, en korte tijd daarna, kregen veel gebruikers berichten dat de service binnenkort zou verlopen, en de enige manier om het te stoppen was door wat geld uit te geven. Dit was absoluut een oplichterij, dus als je het opnieuw ziet, houd er dan rekening mee.
  • WhatsApp Gold, de premium-versie : Er zijn twee versies van WhatsApp. Een voor gewone mensen en de Business-versie die is ontworpen voor gebruikers met een klein of middelgroot bedrijf. Met dit in gedachten moeten gebruikers altijd uitkijken naar een bericht waarin WhatsApp Gold wordt benadrukt. Deze zwendel kwam vrij veel voor in 2016, omdat het mensen probeert te misleiden om te betalen voor een app die niet bestaat.
4 Controleer uw aanmeldingsgegevens

Hier is het ding, WhatsApp ondersteunt in zijn huidige vorm geen 2FA (Two-Factor Authentication.) Dus als je een bericht zou tegenkomen dat probeert te helpen bij het maken van een 2FA voor de service, dan is de kans groot dat een oplichter je probeert om in zak te zetten.


5 Let op de precieze bewoordingen

In veel gevallen gebruiken oplichters dezelfde soort tactieken om mensen te misleiden om op links te klikken, dus het zou niet zo moeilijk moeten zijn om het op te sporen. De afzender kan bijvoorbeeld beweren dat hij of zij in een of andere vorm met WhatsApp of Facebook is verbonden, maar houd er rekening mee dat geen enkele medewerker ooit contact met u zal opnemen.


Op andere momenten kan een bericht aangeven dat de gebruiker bepaalde acties moet uitvoeren om straf te vermijden, of kan het bericht informatie bevatten over het verzamelen van geschenken. Deze dingen zijn niet echt, dus laat u nooit misleiden.

Heeft u nog een tip dan mag je deze hier onder plaatsen.
 

cve

Medewerker
Forumleiding
het zijn wel vrij basis dingen die je zelf sowieso eigenlijk zou moeten doen he. Ik vraag zelfs van linken die ik krijg van mensen die ik ken of het een ok link is of niet.
 
Bovenaan Onderaan