Hoe Windows 10 versie 2004 de gebruikersinterface voor netwerkstatusinformatie verbetert

Ivan

Oprichter
Forumleiding
Admin
De update van Windows 10 mei 2020, of versie 2004, staat voor de deur, aangezien Microsoft onlangs de laatste build voor gebruikers heeft vrijgegeven in de Release Preview-ring van het Windows Insider-programma.
556464.jpg


Met andere woorden, de uitrol naar productieapparaten zal naar verwachting binnen een paar weken beginnen, en het hele gebeuren zal in fasen gebeuren, wat betekent dat niet iedereen de update tegelijkertijd krijgt.


De update van mei 2020 is een enorme release, wat logisch is nadat de update van november 2019 vooral gericht was op verbeteringen onder de motorkap. En een van de nieuwe functies die met deze update naar gebruikers komen, betreft de netwerkstatuspagina in de app Instellingen.


Zoals u waarschijnlijk weet als u al lang Windows 10-gebruiker bent, heeft Microsoft gewerkt aan het vervangen van het Configuratiescherm door de nieuwe app Instellingen, waarbij alle functies technisch naar de laatste zijn gemigreerd in een poging iedereen een volledig moderne ervaring te bieden.


De aankomende update van mei 2020 zet niet alleen deze aanpak voort, maar verfijnt ook de ervaring op enkele belangrijke gebieden. En een daarvan is de netwerkstatuspagina die wordt bijgewerkt met nieuwe goodies.


Allereerst is er een nieuwe kijk op actieve verbindingen, waarbij alle actieve netwerkverbindingen, bedraad en draadloos, nu in hetzelfde scherm worden weergegeven. Aanvullende gegevens die hier worden weergegeven, zijn onder meer verbindingstijd en gegevensgebruik, met opties voor toegang tot eigenschappen en gegevensgebruiksinformatie op hetzelfde scherm.


“We tonen nu alle beschikbare verbindingsinterfaces op de statuspagina, zodat je snel kunt zien wat er is verbonden en eigenschappen kunt bekijken en wijzigen indien nodig. Als je meerdere verbindingen hebt, wordt er maar één tegelijk gebruikt voor internet connectiviteit, en die wordt nog steeds weergegeven in het statusdiagram bovenaan de pagina ”, legt Microsoft uit.


Het gedeelte over gegevensgebruik is handig voor diegenen die hun internetverbinding beter willen beheren, vooral als ze een beperkt abonnement gebruiken.
netwerk.jpg


Je kunt nu direct vanaf de statuspagina zien hoeveel gegevens door een netwerk worden gebruikt! Als het lijkt alsof u veel gegevens gebruikt, kunt u naar de pagina Gegevensgebruik gaan om een limiet voor dat netwerk te maken, die u zal waarschuwen als u dichtbij komt of uw limiet overschrijdt. Je kunt ook zien hoeveel gegevens elke app op dat netwerk gebruikt ', zegt het bedrijf.


Het beheren van de netwerkverbindingen is van cruciaal belang voor zoveel gebruikers, dus het is absoluut een goede zaak dat Microsoft de pagina Instellingen in dit opzicht verbetert. Het gegevenslimietscherm laat nu bijvoorbeeld zien hoeveel u hebt gebruikt en hoeveel er nog over is van het geconfigureerde plan, naast informatie voor elke toepassing om precies te weten welke het gegevensvarken is.


Microsoft zegt dat al deze verbeteringen zijn gebaseerd op feedback van gebruikers, en daarom voegt het nieuwe opties toe om de beschikbare netwerken beter te beheren. En om eerlijk te zijn, dit is al lang een populaire functie, zij het eerder, het verkrijgen van informatie zoals gegevensgebruik per netwerk was een stuk eenvoudiger met apps van derden.


"We vernieuwen de netwerk- en internet-bestemmingspagina in Instellingen om in één oogopslag meer informatie te geven over de connectiviteit van uw apparaat, door verschillende pagina's te combineren om u een duidelijk beeld te geven van hoe u bent verbonden met internet", zegt Microsoft.
 

Bijlagen

  • 556464.jpg
    556464.jpg
    40.8 KB · Weergaven: 51
Bovenaan Onderaan