Review Mijn Huawei P Smart 2019

Daar mijn Vernee Apollo Lite het begeven heeft moest er een vervangend toestel komen.
Ons budget was heel erg klein omwille van verschillende redenen, dus kortom het werd een toestel met een abonnement bij Proximus. toestel van 9€ met een maandelijkse bijdrage van max 5€ was dus de enige optie die open stond.
Ik had natuurlijk ook een optielijstje.
Bovenaan staat NFC (near feald connection) contactloos betalen in het Nederlands dus.
Graag Full HD+, al is HD+ ook goed.
Minimum 3 GB RAM
Minimum 32 GB intern geheugen
Octa-Core van minimaal 1,6 GHz.
Oh ja, na 3 jaar een waardeloze camera gehad te hebben, wou ik ook wel eens eentje met een betere camera. Maar dat kan niet moeilijk zijn.

Er zijn toestellen van 9€ met 0€ maandelijkse bijdrage. Er stond een Nokia in het lijstje, de Nokia 2.2, oh ja die beviel me wel, maar had wel enkele punten van mijn verlanglijstje niet. Geen NFC, 2 GB RAM, 16 GB intern geheugen. Dus die viel al meteen af. Er stond nog een LG ook op het lijstje bij Proximus met 0€ maandelijkse bijdrage, die had wel NFC, maar die had dan een te trage CPU en te weinig RAM, dus die viel ook af.

Ik heb jaren zitten zeggen dat Samsung en Huawei er bij mij nooit in kwam omwille van hun skin, ik hou van kale Android, de hardware is van beide merken wel ok, maar de skin vind ik NIET ok.
Dit gezegd zijnde kom ik dan aan het lijstje van toestel prijs van 9€ en een maandelijkse bijdrage van 5€ per maand.
Ik kan daar heel erg kort in zijn. Er zijn 2 toestellen in deze lijst. Beide toestellen voldoen aan alle eisen. Hebben een voldoende snelle CPU, voldoende RAM, NFC, en genoeg intern geheugen. Maar nu komt het natuurlijk, het gaat namelijk om de Samsung Galaxy A20e en de Huawei P Smart 2019. laat nu dit DE 2 merken zijn die ik eigenlijk NOOIT wil zolang ze aan die skin houden. Ik sta met mijn rug tegen de muur. Mijn Vernee laadt niet meer op, ik moet veranderen, budgettair gezien kunnen we niet anders als zo werken. Dus is het kiezen of delen. Mij kennende heb ik dan maar de beste deal van beide gekozen. Het is dus de Huawei P Smart 2019 geworden. Waarom?
Samsung HD+, Huawei Full HD+= + voor Huawei dus.
3 GB RAM Samsung, 3 GB RAM huawei= gelijk voor beiden
32 GB intern geheugen Samsung, 64 GB intern geheugen Huawei= + voor Huawei dus.
1,7 GHz octa- core Samsung, 2,2 GHz octa-core Huawei = + voor Huawei dus.
1,9f lens Samsung, 1,8f lens Huawei = + voor Huawei dus.
3000 mAh batterij Samsung, 3400 mAh batterij Huawei = + voor Huawei dus.
USB C voor Samsung, micro USB voor Huawei = + voor Samsung.
Conclusie = 1 gelijk en 1 + voor Samsung, dus wint Huawei met vlag en wimpel.
Ik heb mijn Huawei P Smart 2019 sinds afgelopen Zaterdag 09/11/2019, veel kan ik er nog niet over vertellen. Dit doe ik in een volgende post.
 

cve

Medewerker
Forumleiding
Ondertussen heb ik mijn Huawei P Smart 2019 enkele dagen. Ondertussen ( zaterdag dus ook al, maar dat wist ik niet) kon je ook voor een super slanke en prachtige Nokia 6.2 gekozen hebben, maar die is het dus niet geworden omdat we het niet wisten dat het kon. Daar dat ik zelfverzekerd naar de verkoper om een Huawei P Smart 2019 heb gevraagd aan de verkoper heeft hij mij ook geen andere toestellen getoond in deze prijsklasse. Dus mijn eigenste dikke schuld. Heb ik spijt dat ik niet nog een laatste keer gekeken heb op het net of er toch nog niet andere modellen te verkrijgen waren? Ja en nee. Mijn Huawei bevalt me wel en mijn vrouw is totaal niet tevreden over haar Nokia dat ik eigenlijk wel serieus ging getwijfeld hebben om ook een Nokia te kopen. We weten dat Huawei wel degelijke toestellen op de markt brengt.

huawei-p-smart-2019-midnight-black-aurora-blue-sapphire-blue-coral-red (2).jpg


Mijn allereerste bevindingen.
unboxing.
Dat ging niet onverwachts, want ik had al enkele unboxingfilmpjes op You Tube bekeken de dagen ervoor.
Daar kwam dan mijn pik zwarte P Smart dan te voorschijn. Meteen het SIM kaartje uit de Vernee gehaald en in de P Smart gestoken. Wel stond ik verbaasd van hoe lang de SIM tray wel is van de P Smart.

gsmarena_007.jpg


Dan de eerste keer opstarten duurt altijd wel een tijdje en dat ging naar mijn mening wel behoorlijk snel. Die stond meteen in het Frans, raar, want mijn SIM is een Nederlandstalige SIM, nu ja mijn Frans is nog toereikend genoeg om mijn toestel in het Nederlands te krijgen. Dan nog een aantal instellingen juist zetten en ja hoor meteen al een hoop piepjes van van alles en nog wat. Ik was overdonderd. Ik had al zoiets van verdorie, geef mij maar de kale Android hoor. Ik heb me dan in de zetel neer gevleid en mij op mijn gemak alles door genomen. Account instellingen gedaan van dit en dat. De hele rompslomp meteen gedaan. Nu ik steek heel veel in mijn google account dat de meeste dingen meteen wel weer goed staan als ik ingelogd ben in mijn google account, maar toch moet je toch nog altijd wel iets doen. Want ik ga niet backuppen . Heb daar mijn redenen voor (purist;) ).

Eens mijn Wifi account was ingesteld en zo kwam er meteen al een update aandraven. Die dan ook meteen laten installeren zodat mijn toestel ook weer up to date is.

Dan alle apps die ik wil terug installeren, daar mijn vernee nog leefde had ik tijd om mijn bib. op te kuisen en juist te zetten, dat alles wat in de bib. staat terug mag geinstalleerd worden op de Huawei P Smart. Daar dan toch nog een selectie in gedaan van, oh die dan toch maar niet meer.

Eens daarmee klaar, dan eindelijk eens echt het toestel voelen he. Want geef toe, als je bezig bent met al die instellingen moet je te veel na denken dat je eigenlijk niet bezig bent met je toestel.

Die instellingen met hun verdomde skin gaan nooit mijn vrienden worden, daar ben ik al lang aan uit. Het is te veel zoeken, in de kale Android is dit veel eenvoudiger. Dit staat als een paal boven water. Maar het gaat hier over de prestaties van het toestel. Wel die vallen mij al bij al wel goed mee. Ja zo snel als mijn Vernee is hij niet, maar het is nu ook geen slak. De vingerprintscanner is wel een pak sneller, die gaat als een speer. Maar op werken is hij voelbaar trager als de Vernee. Het scherm is van de Vernee helderder als van de Huawei, Beide Full HD. De Vernee 401 PPI en de Huawie 415 PPI. Op papier zou de Huawei beter moeten zijn, maar de Vernee had een IZGO display en dat vind je nergens meer. Dat is een schitterend scherm zo een IZGO scherm. De Vernee heeft 4 GB RAM en een snellere processor en dat voel je, terwijl hij ondertussen wel ruim 3 jaar oud is. Maar ik mag niet klagen over de snelheid die de Huawei P Smart haalt evenmin.

Op camera gebied kan ik helemaal niet klagen.
vraag het maar aan mijn dochter die graag op de foto staat.
Er steekt een AI mode op, wel die gebruik je best niet. Alles is veel te gemaakt, onnatuurlijk.
die laat je dus best achterwege. We hebben het uitvergroot op een 23" monitor om te vergelijken en te bekijken.
De kleuren zijn kleurecht, ook in het donker doet hij zijn best, de flits is een wondertje, die kan ook een pak feller als van de Vernee, die had dual tonen flits, maar een meerwaarde bood dat totaal niet.

Ben ik blij dat ik voor de Huawei P Smart gekozen heb?
Ja en nee.
Meer ja dan nee.
Nee is enkel voor de skin en de foeilelijke notch
Ja is voor al de rest, vooral voor de camera.
 

Bijlagen

  • gsmarena_007.jpg
    gsmarena_007.jpg
    31.8 KB · Weergaven: 104
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Tuts

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
Ik heb morgen een iphone x zal ook wennen worden want deze heeft geen homeknop meer.
 

cve

Medewerker
Forumleiding
Ik heb morgen een iphone x zal ook wennen worden want deze heeft geen homeknop meer.
Dat zal inderdaad wel wennen worden, maar dat zal uiteindelijk wel nog meevallen. Als ik de filmpjes bekijk ervan wat ik uiteraard ook al gedaan heb ziet dat er eigenlijk gelijk logisch uit. Ik kan dit ook wel doen met mijn Huawei P Smart. Dit is ook zo met Android 10. Dat er geen home knop meer is. Heb dit nog niet geprobeerd.
 

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
Dat zal inderdaad wel wennen worden, maar dat zal uiteindelijk wel nog meevallen. Als ik de filmpjes bekijk ervan wat ik uiteraard ook al gedaan heb ziet dat er eigenlijk gelijk logisch uit. Ik kan dit ook wel doen met mijn Huawei P Smart. Dit is ook zo met Android 10. Dat er geen home knop meer is. Heb dit nog niet geprobeerd.
Ja bij vrienden ook al gezien.
 
  • Leuk
Waarderingen: cve

Johannes1956

Steunend lid
Vip Lid
:rolleyes: Ik denk dat er geen slechte mobiele telefoons meer zijn , ze zijn allemaal kwalitatief goed.
jammer vind ik wel dat men niet meer zelf de accu / Batterij kan vervangen zoals dat bij de vroegere wel kon.
want na twee jaar moet hij wel steeds vroeger aan de Lader
 

Mik

Medewerker
Forumleiding
Als het toestel niet meer oplaad, is het dan het toestel, de lader of de kabel?
Weet je trouwens dat er in Deerlijk een gespecialiseerd center is die batterijen maakt en vervangt.
Naar het schijnt, goedkoper dan nieuwe batterij.
 
  • Leuk
Waarderingen: wivy

cve

Medewerker
Forumleiding
Het was het toestel in mijn geval. De lader kon het niet zijn. We hebben met 3 verschillende laders geprobeerd, kabels ook niet, want we hebben 2 nieuwe gekocht en 4 gebruikte geprobeerd. Als hij opgeladen was ging de batterij nog vlot een dag mee, dus die was het ook niet.
Kosten maken aan een 3 jaar oud toestel die geen ondersteuning meer kreeg was ook een beetje zot he. Er zijn er veel die geen 3 jaar doen met een toestel
 

Mik

Medewerker
Forumleiding
Ik zie daar niets tussen staan voor smartphones.

Ben daar geweest met openbedrijvendag. Je kan alles vragen. Het gamma van batterijen is zodanig groot dat alles opnoemen onmogelijk is.
Er is daar de vraag gesteld om in een draadloze boormachine die nergens meer ondersteund wordt te vernieuwen. Geen probleem was het antwoord.
Vermoedelijk is het zo een slappe batterij die in een verpakking zit.
 

Quit

Steunend lid
Vip Lid
Ik heb inmiddels al wat schermen, batterijen en andere defecte onderdelen vervangen.
In de meeste gevallen iPhone's maar ook al wat reparaties uitgevoerd aan diverse Samsung's.

Je moet even durven, maar uiteindelijk wel leuk om te doen.

Van veel toestellen is wel ergens iets te vinden op internet.

Voorbeeld voor een Galaxy S6

 

cve

Medewerker
Forumleiding
Ik heb mijn vernee ook 2 x zelf open gemaakt. Het is inderdaad spannend en leuk om te doen. Maar hij is op nu na dik 3 jaar.
 

Johannes1956

Steunend lid
Vip Lid
Het ziet er wel erg gemakkelijk uit , waar krijgt men dat nieuwe plakbandje wat er uit word gehaald
zit niet bij zo'n Setje
 
Bovenaan Onderaan