Redactioneel We zijn er nog steeds niet achter gekomen hoe we met het coronavirus moeten leren leven

[Noteer dat dit niet het artikel is dat ik van plan was nu te schrijven en waarnaar ik refereerde op het einden van het klimaatartikel]

De situatie is momenteel niet erg hoopgevend.
Steeds meer artsen en verpleegkundigen geven het op of ze zijn te ziek om te werken. Ze zijn het zat dat de helft van de zieken antivaxers zijn en in hun gezicht hoesten. Weinig mensen lijken te begrijpen hoe erg het is. Meer dan een derde van de gezondheidswerkers is gestopt. Dit is nog maar het begin…

De media staan de laatste tijd vol met onzin. Deze 'wetenschappers' blijven de gevaarlijkste ideeën opperen. "het is milder" en "we zijn in de buurt van de piek", te verwachten het rond midden januari. NU dus". Elke volgende variant zal milder zijn. Alleen mensen met onderliggende kwalen overlijden... ... ...

Dit soort uitspraken verdraaien de basiswaarheden en proberen het ergste van de pandemie, die we momenteel doormaken, te minimaliseren. Ik heb ondertussen begrepen dat het probleem met Covid is dat het veel andere problemen veroorzaakt. Het verklaart in wezen de oorlog aan je hele lichaam. Ziekenhuizen kunnen niet optimaal voor alle zieke mensen zorgen die ze hebben.

Zo ziet 'er mee leven' eruit.

Al maanden horen we de vermoeide boodschap dat het tijd is voor ons om te "leren leven met Covid", alsof dat iets anders betekent dan elke dag doden en meer mensen met een levenslange handicap te accepteren.

Stel je voor dat je dringend naar het ziekenhuis moet voor een onverwacht ongeval (ik heb het voorgehad met een beenbreuk door een val met mijn fiets). Misschien kan een ambulance je op tijd bereiken. Misschien krijg je een gekwalificeerde verpleegster of een arts te zien. De kans is groot dat je een onbetaalde geneeskundestudent ziet of een externe dokter die vrijwilligerswerk doet. Ik heb het ondervonden: mijn been werd aaneengezet en gestabiliseerd met een magnesiumplaat door een chirurg gespecialiseerd in rugproblemen... Na drie maanden brak de plaat (!) en bleef ik met een boel miserie zitten - tot nu toe.

Elke golf heeft de ziekenhuizen hard geraakt. Deze vijfde golf slaat nog harder toe. Ziekenhuizen verliezen hun vermogen om goed te functioneren. We hebben zorgcentra die draaien op vrijwilligers. Net als ziekenhuizen zullen scholen ook nooit meer hetzelfde zijn - van kinderdagverblijven tot universiteiten. Een boel leerlingen hebben een grote achterstand opgelopen door afstandsonderwijs die ze niet hebben kunnen goed gebruiken.

Deze tekorten zullen voor onbepaalde tijd aanhouden als Covid blijft rondhangen en om de paar maanden muteert.

Dit "normaal" is een nachtmerrie. Het gaat niet goed.

De gruwelijke gedachte in de hoofden van miljoenen is dat als we het virus gewoon door alle kwetsbare bevolkingsgroepen laten lopen, we eindelijk een einde zullen maken aan de pandemie door groepsimmuniteit en dat we weer verder kunnen met ons leven. Iedereen die deze onzin echt gelooft, zal zwaar teleurgesteld zijn, want zo werken virussen schijnbaar niet.

Dit is niet "er mee leven".

Leven met een dodelijk, zich steeds verder ontwikkelend virus betekent dat we leiders nodig hebben en transparante nieuwsmedia die de onverbloemde waarheid vertellen, zodat we weten waar we aan toe zijn. Tot nu toe hebben ze daar jammerlijk in gefaald.

Nu het aantal ziekenhuisopnames hoger is dan ooit en het aantal doden stijgt, denk ik dat we het er uiteindelijk allemaal over eens kunnen zijn dat het verhaal van "milde" Omicron verzonnen was.

Testen is bijna zinloos geworden. Het heeft geen zin om iemand te testen op Covid als ze toch naar hun werk moeten, als ze toch naar school moeten.

Een ander belangrijk onderdeel was dat elk vaccinpatent met de hele wereld zou moeten gedeeld worden. De commerciële belangen hebben dat belet en hierdoor is een zeer groot deel van de wereldbevolking niet gevaccineerd. Hierdoor kon het virus muteren, wat leidde tot Omicron.

Als we blijven proberen alleen te vertrouwen op vaccins en boosters, zullen we deze pandemie nooit beëindigen. Tegen de tijd dat we gevaccineerd zijn voor de laatste variant, zoals nu met Omicron, zullen er twee of drie nieuwe varianten zijn.

Leven met het coronavirus zou betekenen dat we onze gewoonten en mentaliteit moeten veranderen. Onder meer moesten de ventilatie in kantoren, scholen en theaters sterk verbeterd worden. We moeten wennen aan maskers, alles ontsmetten en afstand houden.

De overgrote meerderheid van mensen was toch onvoorzichtig. Ondanks al het gezeur leken ze niet erg toegewijd om er een einde aan te maken. De massa's op de Meir, de betogers, in de supermarkten en waar ook nog. We hebben het allemaal op de TV gezien.

Ik zou graag meemaken dat neerbuigende journalisten stoppen ons de les te lezen over hoe we 'met Covid moet leven'. We zijn toch nooit gestopt met doen wat nodig was?

Als we echt met Covid willen leven en niet alleen maar die zin als excuus blijven gebruiken, moeten we accepteren wat het echt betekent: héél lang anders leven dan vroeger.

Hopelijk heb ik ongelijk...

...ook vermeld dat veel leerlingen achterstand opgelopen hebben... (mag een mopje nog?):

DAVID.jpeg
 
Laatst bewerkt:
We zullen wachten tot in de omliggende landen de vaccinaties verplicht zijn dan zullen ze hier (België) er ook over beginnen te babbelen.:sleep:

Hopelijk zullen ze dan ook weten dat een spuit geen twee keer mag gebruikt mag worden.:devilish:
 
  • Leuk
Waarderingen: WaWa

WaWa

Medewerker
Forumleiding
Eén foefelaar kan de reputatie van honderden vrijwilligers besmeuren. Jammer.
Wachten tot andere landen wat beslissen, zoals verplichting, is het gevolg van een falend Europees beleid.
 

cve

Medewerker
Forumleiding
Beste WaWa, wat die leerachterstand betreft, ik heb 3 kinderen zoals jij wel weet, ze zitten respectievelijk in het zesde leerjaar, eerste middelbaar en vierde middelbaar. Wel ik heb volgens mij er toch een redelijk beeld op van wat die leerachterstand is, wel ik kan u met klem bevestigen dat dit een leugen is. De leerstof gaat gewoon door. Dit is bij een gekleurde gemeenschap dat die leerachterstand is. Die groep groeit immers heel erg snel, want die komen met hoopjes aangespoeld, daar ligt de leerachterstand, niet bij de leerlingen die al van hun kleuterklasje hier naar school liepen. Sorry voor de soms wat grove verwoording, maar dat is nu eens de echte waarheid en dat heeft nu eens helemaal niets met covid te maken, maar ze steken het daarop.
 

WaWa

Medewerker
Forumleiding
@cve : hoe dan ook, een leerachterstand is er, zij het dan vooral i.d.d. bij een bevolkingsgroep die (1) computer onkundig is en (2) klein behuisd is met slechts één tafel thuis waaraan kan gewerkt worden door alle leden van de familie. Hierdoor gaat leren op afstand aan hun voorbij.
 
Covid wordt zwaar misbruikt om vele zaken door te duwen.
Ik geloof er minder en minder in.
Een verplichting zou mij nog niet overtuigen me te vaccineren.
Basis hygiene en disipline kan veel veranderen daar geloof ik in en is het probleem.
Als covid al bestaat zal het niet werken door ons masker verkeerd te dragen ik weet al op veel plaatsen dat winkel het niet draagt.
Ook zie ik in ziekenhuizen dingen die niet volgens de regels is wat wil je dan dat de mensen volgen als de voorbeelden het niet goed doen en aanporren om ze te overtreden.
Ook hoesten er veel terug in hun hand ipv van in de arm.
met je arm raak je minder dingen aan en denk ik dat je sneller van die hoest af bent omdat je met de handen alles besmet en het in leven houdt.
Maar tja ik ben maar salmax een psychiatrisch geval.
Ik weet ondertusen dat daar meer normaal binnenzit dan er buiten.
 
  • Leuk
Waarderingen: WaWa

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
Ook hoesten er veel terug in hun hand ipv van in de arm.
met je arm raak je minder dingen aan en denk ik dat je sneller van die hoest af bent omdat je met de handen alles besmet en het in leven houdt.
Ondertussen is men er achter gekomen dat dit er niets mee te maken heeft. Covid wordt niet doorgegeven door "contact" of "oppervlakken", maar enkel via aerosolen dus transport via de lucht.
 
Als je hoest zit je toch met bacterieën dacht ik.
En die kan je best op elleboog lengte houden want u handen komen veel in de buurt.
 

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
Toch niet, het gaat om viruscellen... maar het is inderdaad een probleem dat er nog zoveel mensen zijn die het verschil niet weten of kennen. Dé reden bij uitstek van het overgebruik van antibiotica vb. tegen de griep.
 
Misschien is iemand het verschil dan duidelijk maken in een topic tussen parasieten, bacteries, virussen en andere.
Waar zijn de verplegers hier :)
 
Bovenaan Onderaan