Windows 10 Windows 10-gebruikers kunnen niet meer printen na update + oplossing

broere69

Steunend lid
Vip Lid
Ik heb het bij een kennis deze morgen tegen gekomen.
Na een upgrade van win 7 naar win 10 versie 2004 alles goed gelukt bij installatie en deze morgen belde de kennis en kon niet meer printen.
Ik heb dan het volgende gedaan en hielp perfect. ik heb toen ook update 's uitgesteld naar het eind van de maand tegen dan zal er waarschijnlijk wel een verbeterde versie zijn van KB4557957.
Dus KB4557957 deïnstalleren en werkt terug.


Een nieuwe update voor Windows 10 zorgt ervoor dat sommige mensen niet meer kunnen printen. Het probleem zit in recente beveiligingsupdates voor versies 1903, 1909 en 2004.
In verschillende posts op social media klagen gebruikers dat ze geen documenten meer kunnen printen. Het gaat om verschillende printers van de merken HP, Brother, Canon en Panasonic. Gebruikers krijgen een foutmelding te zien, of programma's zoals Microsoft Edge en andere browsers crashen als ze proberen iets te printen.
De problemen staken de kop op na installatie van twee recente updates. Het gaat om KB4560960 voor Windows 10 1903 en 1909, en KB4557957 voor Window 10 2004, de zogeheten 'Mei Update'.
Een Microsoft-medewerker heeft gemeld dat het bedrijf op de hoogte is en werkt aan een oplossing zodat iedereen weer kan printen.
Bron: Tweakers
 

broere69

Steunend lid
Vip Lid
Hobbyman,
Zie hieronder
2020-06-17.png
 

broere69

Steunend lid
Vip Lid
Microsoft lost voor aantal Windows 10-versies bug op die printen verhinderde
Microsoft heeft een fix uitgebracht voor Windows 10-versies waarbij sinds een recente beveiligingsupdate problemen konden optreden bij het printen van documenten. Het ging om issues bij het gebruik van fysieke printers, maar ook bij softwarematig printen naar pdf.
Om het probleem te verhelpen, heeft Microsoft een aantal updates uitgebracht voor verschillende Windows 10-versies, te weten versie 1909, 1903, 1809 en 1803. Voor de andere versies, te weten 1507, 1607, 1709 en 2004, is momenteel nog geen bugfix beschikbaar. Microsoft zegt dat het in de komende dagen met updates komt voor de andere getroffen versies van Windows 10.
Het bedrijf raadt gebruikers aan deze handmatig door te voeren updates enkel te installeren als er daadwerkelijk sprake is van printproblemen. Die oproep hangt waarschijnlijk samen met enkele issues die de updates teweeg kunnen brengen, zoals problemen met de internetverbinding als een lte-modem wordt gebruikt. Dit geldt voor de update voor versie 1909 en 1903; Microsoft zegt aan een oplossing te werken in een nieuwe updaterelease.
Het probleem met het gebruik van bepaalde printers ontstond na het installeren van updates die tijdens Patch Tuesday op 9 juni zijn uitgebracht. Gebruikers meldden dat ze niet meer konden printen vanuit het besturingssysteem. Het ging om KB4560960 voor Windows 10 1903 en 1909, en KB4557957 voor Window 10 2004, de May 2020 Update.

bron: https://tweakers.net/
 
Microsoft Windows (6) , dat heb ik niet, tot (5) heb ik. En gisteren toch die mei-update gedaan van 4 uur lang.
Ik ben nu een oude pc in orde aan 't maken om er een Linux versie op te krijgen, bvb xubuntu of lichter. Ik zit wel als gast bezig en ik hoop dat de Specy op stick werkt.
 

cve

Medewerker
Forumleiding
De Linux Mint distributie - desktop Cinnamon is een aanrader, met betrekkelijk lage drempel voor overstappers.
Ik had voor deze laptop van Medion een Netbookje van Asus, de T100, die had een eMMC kaartje van 32GB als intern geheugen, ik heb vaak getwijfeld om er een Linux op te zetten, maar ik zag door het bos de bomen niet meer. Er zijn zoveel soorten Linux dat je als leek echt niet weet waar te beginnen. Xubuntu, ubuntu, lubuntu. Dit zijn allemaal Linux distro's en allemaal verschillend van elkaar en toch schelen ze maar 1 lettertje van elkaar. Dit is nog maar een topje van alle Linux distro's. Ik had op een gegeven moment het lumineuze idee om te zoeken naar licht gewicht linux distro's, als ik het goed voorheb, vond ik er 5 of 7. Die ene kon dit beter, de ander dat beter, die ene kon dan met 1 GB RAM al uit de voeten en zo verder. Maar als Windows en Android gebruiker zoek het maar uit tussen al die verschillende soorten Linux distro's. Zin in comando's schrijven had ik totaal niet. Nu heb ik genoeg RAM en genoeg intern geheugen dat Linux niet meer in mij naar boven komt. Ik zoek nu totaal niet meer naar een alternatief besturingssysteem.
 

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
Ben ook Windows gebruiker pur sang hoor ! Maar heb 1 Linux-distro draaien in een VM ... om nu en dan eens naar te kijken en iets uit te proberen, liefhebberij. Maar om echt mee te werken en voor alles waar ik mijn dagen mee vul zou Linux erg tekort schieten ...
 
Aardbei, dat printen gaat nu terug via je link en te kiezen updates, dank.
Windows 10 home 2004 build 19041.330 32 bit of x86 heb ik gecheckt via 'Systeem' van mijn laptop. En eenvoudig.
Die iso cinamon staat bij download, nog even branden op disc en die pc booten, denkelijk gaat het onbekende ww niet met mijn voeten spelen. PC is van broer en weet dat niet meer.
 
Bovenaan Onderaan