misluke updates Win10

Status
Niet open voor verdere reacties.

gibsonmil

Steunend lid
Vip Lid
Voor de zoveelste keer - en na ettelijke uren geduld - krijg ik de beruchte foutcodes omdat de zgn. 'noodzakelijk' veiligheidupdates 1709 e.d. mislukt zijn ! Een mens zou het al voor minder op zijn heupen krijgen omdat dit zowel op mijn Medion Akoya als op de HP620 van mijn vrouw gebeurt. Het zijn beiden x64 systemen maar krijgen toch een andere foutcode toebedeeld: 0xc1900200 voor de Medion en 0xc1900107 voor de HP. Alle tips nagekeken èn toegepast die ik op het internet kon vinden, doch jammer maar helaas.
Zoals jullie weten starten die befaamde updates stevast met "your device needs the latest security updates", wat schijnbaar steeds zonder problemen gebeurt. Hetzelfde eveneens met de "download om de installatie VOOR TE BEREIDEN", maar het is pas bij de definitieve installatie van de updates (pc niet afzetten enz..) dat het verkeerd gaat. Dit proces stopt zo nawat 2/3 van de installatie - bij de HP BLOKKEERDE de pc tot 3x toe (!!) op 82% - . Irritant is nog een proper woord hiervoor want omdat je verplicht ben om de pc met de aan/uit knop uit te zetten, keert hij dus bij de herstart terug naar de 'oude' Windows versie en herstelt hij alle bestanden. Terug bij af dus.
Bij MS vind je alles behalve oplossingen hierover en contact via mail wordt niet beantwoord !
Ik weet dat er hierover al omzeggens boeken geschreven zijn op fora e.d., doch het zijn uitzonderingen die met voorgestelde 'oplossinigen" geholpen werden. Heeft iemand van ons hier misschien een gouden tip ? Uiteraard is mijn dank groot en help je misschien nog vele anderen ?
 
Indien je zeker bent dat er op de machines geen data meer staan zou je een format kunnen overwegen. je kan dat doen door ze te benaderen met een extern opstartmedium. ook de installatieschijven van MS laten je toe een cmd-prompt te openen.

als je er nog data op hebt staan die beste eerst backupen via bvb een stick met Hiren's Boot CD erop, anders moet je na een eventuele goede install weer met recoverysoftware gaan werken en da's ook niet handig hé
 
je kan zoals Cve aanhaalt de betreffende KB ophalen via de Microsoft cataloog...onder voorwaarde dus dat je al effectief de 1709 in gebruik heb want jij vermeld nergens over welke update het hier gaat !
het kan dus ook de Fall update zijn die je tracht te installeren en dan geeft de foutcode 0xc1900200 aan dat dit systeem niet in aanmerking komt !
*is het zo dat de fall update al aanwezig is dan zit het probleem waarschijnlijk in je verbinding ...m.n.v. indien je de draadloze verbinding gebruikt ....dan dien je een bekabelde verbinding te gebruiken .

wat betreft je foutcode 0xc1900107 wel dit is een fout betreffende de verborgen map
$WINDOWS.~BT ..
dit is een tijdelijke map die dus ingebruik genomen word voor het binnen halen van deze update ...
je kan en mag deze verwijderen en deze zal dan terug aangemaakt worden ..
betreffende deze laatste foutcode mag je het volgende eens doen ...


Stop en herstart de updates ..
Start een cmd-prompt "Als administrator uitvoeren"
Type hier het volgende in:
net stop wuauserv klik enter
type dan de volgende opdracht rmdir /s /q %windir%\softwaredistribution en klik op enter
geef als voorlaatste net start wuauserv in en klik op enter .
Geef als laatste wuauclt /resetautorization /detectnow en klik voor de laatste keer op enter .
nu dat gedaan is klik je start en open je de update pagina , geef de opdracht om te gaan zoeken naar updates ..
indien deze gevonden worden zullen deze ook geinstalleerd worden.
 
ik had een hele tijd mijn laptop niet gebruikt
kreeg een bericht van microsoft dat ik eerst moest updaten voor ik de beveiliging van microsoft kon installeren

ik had nog de update assistent op mijn bureaublad staan en dat ging dan vanzelf (het duurde wel heel lang die update's
 
Antwanneke, bedankt voor die aangereikte oplossing... wat ik echter wel als allerlaatste wil uitvoeren zoals je wel begrijpt hé ?

Cwe: die optie had ik ook al ergens gelezen, doch in de "update geschiedenis" wordt er nergens melding gemaakt van enig KB nummer. Enkel de foutcode ! Kan je misschien zeggen waar ik die kan vinden aub ?

Qtex: terwijl ik dit schrijf werd er op de achtergrond terug een vergeefse poging tot update gedaan met het gekende resultaat: • Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1709 - Fout 0xc1900200.
Betekent dit dat mijn pc niet in aanmerking komt voor deze update en zo ja, hoe kan ik dan die pogingen stopzetten ?
Info: versie 1703 - build 15063.909 - Intel Core2 processor 32-bit - x64
Je tips voor die HP ga ik misschien vandaag ook uitproberen en hou je zeker op de hoogte van het hopelijk goede) resultaat.

Raymon: mijn upddate assistent wordt meer dan 1x per dag opgestart met het gekende gevolg...

Met hoop op beterschap, iedereen terug formidabel bedankt voor jullie uiterst snelle hulp !
 
het is de bedoeling van u om te upgraden naar versie 1709 ...wel deze update word dus niet via de Microsoft cataloog verdeeld ...
*er zijn 2 opties of je gebruikt het Media Creation Tool om de upgrade doen naar build 16299.15 en eenmaal deze aanwezig is zou je systeem dan verder upgedated worden naar build 16299.248
of je gebruikt deze Windows10Upgrade9252 om de upgrade uitvoeren ..bij deze laatste word er dus eerst gecontrolleerd of jouw systeem betreffende de hardware wel geschikt is .
 
'Denk dat ik in hetzelfde schuitje zit als Marcopolo99 (dank voor de link Skippy). Met Media Creator Tool krijg ik "W10 kan niet uitgevoerd worden op deze pc" terwijl ik al 2 jaar van 8.1 naar W10 overgestapt ben !! Zoals ik al vermelde draait hier versie 1703 en had nog nooit problemen met updates (behalve programma's die opeens het niet meer deden, audio driver die verdwenen was, media kaartjes die niet meer te lezen waren, ... de gewone shit die we ondertussen wel van W10 gewend zijn.. . Tot slot gaf MCT aan dat "er ook niet geïnstalleerd kan worden op een USB flashstation met Setup ".
Met W10Upgrade9252 zegt hij het volgende "op deze PC wordt versie 15063 uitgevoerd en moet bijgewerkt worden naar 16299". Na een klik op "bijwerken" krijg ik direct een PROFICIAT ! want alle componenten blijken in aanmerking te komen (compatibel), maar wat later "is er (terug) iets misgegaan" en kan/mag ik opnieuw proberen !
Nu vraag ik mij af of een herinstallatie die updateproblemen kan oplossen op dezelfde pc die volgens MS niet compatibel is met hun fameuze 1709 ? Misschien moet ik dit eens vragen aan MarcoPOlo99 die dit ondertussen misschien al gedaan heeft ?
Weeral bedankt jongens voor jullie tijd en moeite.
Kan er me iemand laten weten hoe ik een (paypal) bijdrage kan doen ?
 
je usb stick dient minstens 8gb groot te zijn wil jij via het MCT je een opstartbare usb stick aanmaken ..
als ik het goe begrijpt dan kan er niet rechtstreeks vanaf het MCT bijgewerkt worden naar de 1709 versie
*start het MCT terug op en maak je de iso aan ...heb je eenmaal deze iso verkregen dan open je deze via de verkenner ....
je heb hier nu 2 opties ..
optie 1 je maakt op je bureaublad een nieuwe map aan en je kopieer de bestanden die je via de verkenner ziet naar deze map en je start vervolgens de setup.exe op van uit deze map...
optie 2 je start rechtstreeks vanuit de verkenner de setup.exe op ..
**indien het op deze manier het dan ook niet wilt lukken dan dien je dus eerder je een dvd of een usb stick aan te maken om daarvan op te starten en een verse installatie te doen ...hiermee ben je dus wel de software kwijt die er nu aanwezig is ...
 
Als ik het zo lees zou ik met een USB stick of DVD een herinstallatie doen. Dan krijg je meteen de nieuwste build en kan je dan daarna terug verder door upgraden naar volgende versies. Want je systeem zegt dat hij compatibel is, dus zou ik het zo aan boord leggen. Dan moet je wel opnieuw alles instellen, maar ik ben liever up to date dan dat ik moet zitten klooien met een update die zich steeds opdringt en die ergens door geblokkeerd wordt. Ik kan niets anders dan met een USB stick werken omdat het een netbookje is en lijkt mijn inziens ook de beste oplossing, omdat je dan steeds de nieuwste versie op die stick kan zetten voor je eraan begint.
 
Ik vrees dat er inderdaad niks anders opzit dan jullie (cve, qtex) raad te volgen en de zure appel toch maar door te bijten met een herinstallatie. Alleen, hoe ga ik hiervoor praktisch te werk en blijven de meeste (persoonlijke) bestanden/gegevens bewaard, of ben ik verplicht om een "schoone" installatie te doen ? Ondertussen heb ik ergens iets gelezen dat die mislukte updates zouden komen door het ontbreken van de gepaste microcodes van oudere pc's en gezien mijn goede laptop toch al zo'n 9 jaartjes oud is, kan dit het misschien het geval zijn. De OEM-leverancier (Medion) zou die moeten leveren, doch daar heb ik de meeste twijfels over... info: https://support.microsoft.com/en-us/...rocode-updates
Beste Qtex: op 4 maart jl. gaf je aan om voor die HP (van mijn vrouw) bepaalde opdrachten via cmd te geven. Ondertussen die al 2x geprobeerd doch telkens opnieuw 'hangt' de pc op zowat 70% van de installatie (na een 'ingebouwde' heropstart: grijs scherm - verplicht om manueel uit te schakelen + herstarten,). Installatie gaat daarna verder tot 82% en stopt definitief !?
Omdat ik dacht dat ik toch iets fout deed, bekeek ik opnieuw je instructies en wat ik nog niet gedaan had was de eerste opdracht nl. "stop en herstart de updates". Mag ik vragen wat je daarmee echt bedoelt ? Dien ik eerst via instellingen, via update assistant of MCT de update te starten ? Maar hoe stop ik die dan en hoe ga ik dan tewerk om "..als dat gedaan is KLIK JE START en OPEN JE DE UPDATE PAGINA" uit te voeren ?
't is niet te doen hé mannen met die fameuze updates ? Terug maar bedankt bij voorbaat hoor voor de moeite.
 
gibsonmil;n229727 zei:
Ik vrees dat er inderdaad niks anders opzit dan jullie (cve, qtex) raad te volgen en de zure appel toch maar door te bijten met een herinstallatie. Alleen, hoe ga ik hiervoor praktisch te werk en blijven de meeste (persoonlijke) bestanden/gegevens bewaard, of ben ik verplicht om een "schoone" installatie te doen ? Ondertussen heb ik ergens iets gelezen dat die mislukte updates zouden komen door het ontbreken van de gepaste microcodes van oudere pc's en gezien mijn goede laptop toch al zo'n 9 jaartjes oud is, kan dit het misschien het geval zijn. De OEM-leverancier (Medion) zou die moeten leveren, doch daar heb ik de meeste twijfels over... info: https://support.microsoft.com/en-us/...rocode-updates
Beste Qtex: op 4 maart jl. gaf je aan om voor die HP (van mijn vrouw) bepaalde opdrachten via cmd te geven. Ondertussen die al 2x geprobeerd doch telkens opnieuw 'hangt' de pc op zowat 70% van de installatie (na een 'ingebouwde' heropstart: grijs scherm - verplicht om manueel uit te schakelen + herstarten,). Installatie gaat daarna verder tot 82% en stopt definitief !?
Omdat ik dacht dat ik toch iets fout deed, bekeek ik opnieuw je instructies en wat ik nog niet gedaan had was de eerste opdracht nl. "stop en herstart de updates". Mag ik vragen wat je daarmee echt bedoelt ? Dien ik eerst via instellingen, via update assistant of MCT de update te starten ? Maar hoe stop ik die dan en hoe ga ik dan tewerk om "..als dat gedaan is KLIK JE START en OPEN JE DE UPDATE PAGINA" uit te voeren ?
't is niet te doen hé mannen met die fameuze updates ? Terug maar bedankt bij voorbaat hoor voor de moeite.

9 jaar is best al wel wat leeftijd voor een pc. ik heb er hier ook nog eentje liggen die voor xp was gemaakt maar die trekt de nieuwe w10 1709 ook niet. (heb ik uit interesse eens geprobeerd.)

dus ik blijf bij mijn originele idee: gebruik een extern medium om je data weg te zetten en doe dan een format via de CMD (admin) en verse installatie erop zetten. geef even mee indien je die beslissing neemt en hoe het gelopen is, dan kunnen we dit topic eventueel afsluiten.:Merci:
 
ik heb hier nog een reserve desktop van en bij de 17 jaar oud deze draait zelfs nog de Windows 10 en word steeds met updates bijgehouden ...mijn systeem zelf is denkelijk ook al rond de 11 jaar heb deze destijds over genomen van de zoon ..**de opdrachten in de opdrachtprompt dienen uitgevoerd te worden zoals ze vermeld staan ...
je haalt verschillende zaken door elkaar ... indien je de opdrachtprompt gebruikt met de opdrachten dan dien jij naderhand een beslissing te nemen ...of je start via instellingen bijwerken en beveiliging het zoeken naar updates ...of je start via het MCTool de update door op nu bijwerken te klikken ...je dient dus niet de 2 tegelijk te doen ...Of je ga voor de korte pijn (eerder al vermeld ) en je ga voor een verse installatie opgestart vanaf een dvd of een usb stick .
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan