Hardware hp laptop na bios update alleen nog blazende ventilatoren

Status
Niet open voor verdere reacties.
na een door her apparaat afgedwongen bios update is mijn HP Zbook 15 G3 niet meer te gebruiken. Wel lichtjes zoals het toetsenbord en fans op maximale sterkte , verder niets!
Op de site van HP en YouTube zijn zeer veel meldingen van deze problematiek. HP support heeft een 4 in 1 usb tool , maar die krijg ik niet gedownload: Heeft al 4 usb sticks verziekt en is ook nauwelijks te vinden. Heeft 1 van U wellicht een HP en is er wel in geslaagd een werkzame usb in elkaar te knutselen en die online beschikbaar te stellen, of anderzins er in geslaagd is om deze dure misser gefixed te krijgen? Veel dank voor de eventuele moeite. Bennie from Rotterdam
 
lange pier hierboven is me voor, is idd proberen waard.

Je dient de bios chip van je moederbord te halen (specialisten werk) dan met een programmer kan je dan de oude bios backuppen en dan met een programmaatje de nieuwe in je chip te flashen, daarna dien je je chip terug op je moederbord te plaatsen. Echter, daar dien je kennis van zaken mee te hebben en specifiek materiaal.
Als het niet opgelost geraakt... Heb het nodige materiaal en apparatuur.

Zulke IC's dienen niet van je moederbord gehaald te worden hoor. Zoiets wordt via een onboard ISP port rechtstreeks naar de IC geprogrammeerd.
Dat is een optie maar werkt niet altijd en heb je nog steeds een programmer, microcontroller bordje o.i.d. nodig.
Meesten halen het Bios IC eraf en herprogrammeren met een programmer.

Als je het juiste bios in het juist formaat hebt of kan vinden...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan