Microsoft lost meer problemen op die de update van Windows 10 mei 2020 blokkeren

Ivan

Oprichter
Forumleiding
Admin
1596466962558.png

Ashampoo_Snap_maandag 3 augustus 2020_20h28m18s_001_.jpg


Vorige week heeft Microsoft een nieuwe optionele cumulatieve update voor Windows 10 versie 2004 uitgebracht , en zoals gewoonlijk kwam deze met een breed scala aan oplossingen.
Dit is opmerkelijk, want sinds het bedrijf de Windows 10 mei 2020-update uitbracht, kampt het met een heleboel bekende problemen die de functie-update voornamelijk treft .


Het goede nieuws is dat sommige problemen vandaag werden opgelost, maar het slechte nieuws is dat de upgradeblokken op hun plaats blijven.
Dat komt omdat de update van vandaag optioneel was en niet zal worden gebundeld in het installatiepakket van Windows 10 versie 2004.
Als u een van de problemen ondervindt, moet u wachten op Patch Tuesday.


De twee problemen die in deze update zijn opgelost, zijn als volgt:

 • Moeilijkheid om verbinding te maken met meer dan één Bluetooth-apparaat
  Windows 10-apparaten met bepaalde Realtek-stuurprogramma's kunnen mogelijk geen verbinding maken met meer dan één Bluetooth-apparaat.
 • Variabele verversingssnelheid werkt niet zoals verwacht op apparaten met Intel GPU
  Door VRR in te schakelen op getroffen apparaten wordt de VRR niet ingeschakeld voor games die Direct X 9 gebruiken.

Er is ook een probleem dat wordt vermeld als 'in kaart en onder controle' en waarvan Microsoft zegt dat het midden augustus zal worden opgelost, waarmee waarschijnlijk Patch Tuesday wordt bedoeld :

 • Probleem met oudere stuurprogramma's voor Nvidia-beeldschermadapters (GPU)
  U kunt problemen ondervinden als u een Nvidia-beeldschermadapter (GPU) en stuurprogramma's met een versie onder 358.00 gebruikt.

Ten slotte heeft Microsoft vandaag een geheel nieuw probleem geïntroduceerd, dat nog steeds wordt onderzocht:

 • Problemen met het updaten of opstarten van apparaten wanneer aksfridge.sys of aksdf.sys aanwezig is
  Apparaten met apps of stuurprogramma's die bepaalde versies van aksfridge.sys of aksdf.sys gebruiken, kunnen problemen hebben met updaten of starten

Als u een van de problemen ondervindt die vandaag zijn opgelost, kunt u in theorie versie 2004 op uw pc installeren en vervolgens de optionele update installeren. Dit wordt natuurlijk niet aanbevolen. U kunt misschien beter afwachten tot de blokken volgende maand worden opgeheven.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

cve

Medewerker
Forumleiding
Daar mijn laptopje niet denderend loopt heb ik die optionele update gedaan, maar heel veel verbeterd is hij niet vind ik. Juist een beetje.
 
Bovenaan Onderaan