Varia Microsoft vermindert aantal Windows 10-updates door coronavirus

Status
Niet open voor verdere reacties.

broere69

Steunend lid
Vip Lid
Microsoft geeft vanaf mei voorrang aan beveiligingsupdates, terwijl de optionele cumulatieve updates voor Windows 10 tijdelijk worden gestaakt. De reus uit Redmond neemt die beslissing vanwege de impact van de coronapandemie op zijn gebruikers.

“Vanaf mei 2020 onderbreken we alle optionele niet-beveiligingsreleases (C- en D-updates) voor alle ondersteunde versies van Windows-client- en -serverproducten”, klinkt het in een aankondiging.

Voor wie de wenkbrauwen fronst bij het lezen van C- en D-updates, bieden we hier meer tekst en uitleg. Het gaat om optionele cumulatieve updates, die respectievelijk in de derde en vierde week van de maand worden uitgerold en bedoeld zijn voor testdoeleinden. Deze updates bevatten geen securitypatches, maar previews van bugfixes en verbeteringen die in de B-update van de volgende maand worden uitgerold.

Patch Tuesday
Die B-updates kennen we als de Patch Tuesdays in de tweede week van elke maand. Deze updates zullen ook vanaf mei nog steeds als normaal worden uitgebracht. Microsoft neemt de maatregel als reactie op de impact van de coronapandemie op zijn klanten.

“We hebben de volksgezondheidssituatie geëvalueerd en we begrijpen dat dit gevolgen heeft voor onze klanten. Als antwoord op deze uitdagingen geven we prioriteit aan onze focus op beveiligingsupdates.”

Nu veel mensen van thuis uit werken, hebben IT-afdelingen de handen meer dan vol om dat allemaal in goede banen te leiden. Om de last op hun schouders te verminderen, besloot Microsoft vorige week ook al om het einde van de ondersteuningstermijn voor Windows 10 1709 met een half jaar te verlengen voor Windows 10 Enterprise en Education.

Deze week werd wel nog een optionele D-update beschikbaar gemaakt voor Windows 10 1903 en 1909.

bron: techzine
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan