Windows 10 Na update windows 10 kan ik niet meer draadloos en bedraad printen en hyperlinks in MS Outlook werken niet meer.

DDragon80

Beheerder
Forumleiding
Admin
Na update kon ik mijn vu+en chromecast niet meer terug vinden in mijn thuisnetwerk,eens gaan zoeken op internet en dit gedaan en probleem was opgelost (zie hieronder).
Configuratiescherm,Programma’s,Programma’s en onderdelen,Windows onderdelen in en-of uitschakelen “ links onderaan” Ondersteuning voor SMB 1.0/CIFS voor het delen van bestanden “inschakelen” aanvinken.Daarna computer terug opstarten
Hopelijk is dit de oplossing
M.v.g.
LucBekijk bijlage 241501
Zou ik mee oppassen. SMB1 is erg verouderd en onveilig. In een thuisnetwerkje zal dit wel veel minder parten spelen, maar indien te vermijden, best ook doen dan.
In de realiteit zien we dat veel Linux based toestellen terugvallen op SMB1, helaas...

Maar tussen verschillende Windows 10 toestellen speelt dit zeker niet mee als oorzaak. Windows 10 supporteerd native SMB3 zelfs.
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
@sylveer je dient daar niets van aan te trekken aangezien je een email adres gebruikt dat eindigd met .be zien ze dat je van Belgie bent ..
ook vermeld je best bij woonplaats je gemeente - provincie - land
 

Motortje

Steunend lid
Vip Lid
@ PhilipV, ik heb die instellingen allemaal goed staan, dus daar ligt het niet aan. Op de ene of andere manier maakt de laptop geen contact met de printer.
Ik ben daar nog mee bezig, alle instellingen een voor een nakijken. @ Lspecial, die SMB dat stond al aangevinkt
Het probleem met de hyperlinks is opgelost, MS Office 2007 eraf gegooid en Office 2010 (die had een vriend nog liggen) geïnstalleerd. Werkt prima nu.
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
@Motortje fijn te horen dat het verholpen is door gebruik te maken van de Office 2010 doch had jij niet beter dan de Office 2019 genomen waar ik u eerder al naar verwees ..
 

Motortje

Steunend lid
Vip Lid
@DDragon80 , ik ga nog eens naar jou link kijken, hopelijk kan ik er verder mee.
@Qtex, ik ben blij dat alles van de office nu werkt, dus laat ik de 2010 versie maar even staan. Ik heb jou site opgeslagen dan kan ik altijd later de Office 2019 nog aanschaffen, bedankt voor de tip.
 
Bovenaan Onderaan