Melding "Keyboard not detected"

Skippy

Beheerder
Forumleiding
Admin
Jazeker wel, een onderdeel kan deels defect zijn.
Bijvoorbeeld in een chip een bepaalde weerstand die iets van waarde is veranderd door slijtage of ouderdom.

Maak maar eens een bepaalde schakeling met een paar onderdelen en laat hier een led branden. Verhoog de weerstand met een paar ohm en je zal zien dat de led minder fel zal branden, maar hij doet het nog wel.


Een ander voorbeeld, kijk naar de accu in de auto. Als deze al behoorlijk oud en versleten is zal de auto misschien nog wel starten maar het zal steeds moeilijker gaan.

Zo is het ook met elektronica. Door slijtage of ouderdom kan het zijn dat iets nog wel werkt of deels werkt, maar niet meer voor 100%
 

Mik

Medewerker
Forumleiding
Inderdaad, wat je aangeeft is juist. Echter in dit geval heb ik twijfels over de oorzaak. Vooreerst het is digitaal. Het werkt tot een bepaald niveau en dan niet meer.
Maar hier zeggen dat er iets defect is trek ik in twijfel. Met alles wat ik probeerde heb ik de neiging van te denken dat er ergens (??????) sleet op komt en er meer stroom nodig is. Het gebeurt enkel bij de opstart. (Als je nadien de USB herinplugt, werkt het wel.) Dat duid er op dat er bij de opstart veel stroom getrokken wordt. Dit is normaal. Met een component die wat sleet vertoont, kan er meer stroom nodig zijn. En juist dat kan de oorzaak zijn van het niet inschakelen bij de opstart. Maar ik denk dat we niet langer moeten twijfelen. Ik zal er ook geen kosten aan doen want ik ben niet zeker van de oorzaak. Voorlopig opgelost met een externe USB hub met een aparte voeding. Zolang alles op die manier werkt, ben ik tevreden.
Aan allen wil ik hier mijn dank overbrengen om mee te denken en mogelijkheden aan te geven.
 
Bovenaan Onderaan