Win10 All Settings tool

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
1588488164972.png

Windows 10 wordt momenteel geleverd met zowel een app Instellingen als het klassieke Configuratiescherm, wat voor sommigen niet per se erg handig is, vooral als ze upgraden van Windows 7.


Hoewel het langetermijnplan van Microsoft het Configuratiescherm opgeeft en alles naar Instellingen verplaatst, vinden sommige gebruikers het misschien nogal verwarrend, omdat ze niet alle configuratie-opties op één plek kunnen vinden, zoals het geval was op Windows 7.

De tool kan je Hier downloaden

Win10 All Settings is een kleine applicatie die u daarbij helpt, terwijl het ook snelle toegang biedt tot een heleboel andere instellingen die u anders niet op een eenvoudige manier kunt vinden in Windows 10.


De interface van Win10 All Settings is zo eenvoudig als het zou kunnen zijn, omdat het een menu-gebaseerde gebruikersinterface gebruikt die u kunt openen via het systeem-try-pictogram.


Als u op het pictogram klikt, krijgt u de weergave Alle taken in Verkenner, die alles omvat, van administratieve hulpmiddelen en datum- en tijdopties tot Verkenner en instellingen voor lettertypen. Aan de andere kant opent een rechter klik op hetzelfde pictogram de daadwerkelijke gebruikersinterface van de app,
425545.jpg

die al deze opties weergeeft in categorieën die veel gemakkelijker te bladeren zijn.


Dezelfde instellingen zijn aanwezig, maar wat een groot verschil maakt, is de manier waarop ze zijn georganiseerd. En omdat zowel Windows 10-instellingen als bedieningspanelen gegroepeerd zijn, maakt het niet echt uit waar ze zich bevinden, omdat u ze gewoon kunt starten vanuit Win10 Alle instellingen. Deze keer omvatten de beschikbare categorieën het Configuratiescherm, Instellingen en Beheerder.

Er wordt ook een snel Windows-personalisatiemenu aangeboden, waarmee u het thema dat op het apparaat wordt gebruikt, de app-modus (licht of donker) kunt kiezen, transparantie kunt in- of uitschakelen en gekleurde titelbalken en startmenu's kunt activeren.


Het gebruik van deze app is iets dat iedereen kan doen en u hoeft geen raketwetenschapper te zijn om te vertellen welke functie welke is. Tegelijkertijd wordt het geleverd met een vrij eenvoudige benadering en bevat het configuratiescherm alleen zeer basisopties zoals menuhoogte, de weergave van het Configuratiescherm, thema en automatisch starten.


Bovendien kan Win10 All Settings ook een God Mode-pictogram op het bureaublad maken, waarmee je weer toegang hebt tot alle taken op het apparaat.


Het beste van alles is dat deze kleine app werkt op alle Windows 10-versies, inclusief de aankomende versie 2004, zonder problemen tijdens het testen.

HET KOMT NEER OP
Win10 All Settings is niet het soort applicatie dat een overweldigend aantal instellingen bevat, maar het gebruikt eigenlijk een aanpak die zeer waarschijnlijk de aandacht zal trekken van zowel beginners als ervaren gebruikers.


De app groepeert alle systeemopties, of dit nu via Instellingen of via het Configuratiescherm is, onder één dak, en het maakt ze super gemakkelijk te bereiken. Het enige dat ontbreekt, is waarschijnlijk een zoekvak om sneller een specifieke optie te vinden, maar verder zit alles in Windows in de juiste categorie.


Aangezien het in het systeemvak blijft en een contextmenu-achtige gebruikersinterface gebruikt, is het natuurlijk heel gemakkelijk te gebruiken, dus het zal niet meer dan een paar minuten duren om erachter te komen hoe het onder de knie te krijgen.


Win10 All Settings werkt probleemloos, zelfs op de nieuwste Windows 10-versies (20H1 of versie 2004 in de lente), en het vereist zelfs geen installatie, dus u kunt het uitvoerbare bestand gewoon naar een USB-station kopiëren en het vervolgens starten op een nieuwe computer.


Natuurlijk, er zijn kleine dingen die hier en daar verder moeten worden verfijnd, maar voor wat het doet, heeft Win10 All Settings een behoorlijk mooie mix van eenvoudige looks en handige functies op één klik afstand.

42454.jpg


45745.jpg


4545545.jpg
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan